Punci de ceai

Punci de ceai

-
//
29.02.2016

Cu afine aromate sau fructe tropicale răcoroase, fierbinte sau rece – acest punci extraordinar va fi, cu siguranţă, pe gustul tuturor. Punciul obţinut din pacheţele de ceai este, desigur, mai puţin rafinat, în schimb se prepară mai repede şi este mai ieftin. Iar principalul – avem o alegere atât de bogată în ceea ce priveşte gustul şi aroma! Dar dacă preferaţi nobleţea, folosiţi frunze de ceai. 

Punci de ceai

MOD DE PREPARARE

1. Turnaţi într-o cratiţă apa îmbuteliată, adăugaţi cuişoarele şi scorţişoara, aduceţi la fierbere şi fierbeţi la foc mic aproximativ 10 min.

2. Luaţi de pe foc, puneţi pacheţelele sau frunzele de ceai. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi 3-5 min.

3. Scoateţi pacheţelele şi strecuraţi ceaiul, adăugaţi zahărul şi sucurile. Amestecaţi bine (până se topeşte zahărul).

4. Înfigeţi în bucăţelele de portocală câteva cuişoare. Serviţi punciul în pahare pentru băuturi calde, decorând fiecare pahar cu o feliuţă de portocală. 

Punci de ceai

Sursa