Piftie de pui cu praz

Piftie de pui cu praz

-
//
29.12.2015

Piftie de pui cu praz

MOD DE PREPARARE 

Piftie de pui cu praz

1. Puneți carcasele, aripile, gâturile și ghearele de pui într-o cratiță. Adăugați apă, astfel încât nivelul acesteia să fie cu trei degete deasupra cărnii. Spumați.  

Piftie de pui cu praz

2. Adăugați ghimbirul tăiat în 4 bucăți, cățeii de usturoi necurățați și ceapa eșalot. Fierbeți bulionul la foc mic timp de 4 ore.

Piftie de pui cu praz

3. Frecați șoldurile de pui cu sare și piper, înveliți cu o peliculă alimentară și lăsați 30 min. Strecurați bulionul (nu vom avea nevoie de carcasele fierte), turnați-l înapoi în cratiță, adăugați sare, fileul de pui și aduceți până la fierbere la foc iute. Fierbeți 20 min., luați de pe foc și lăsați carnea să se răcească în bulion. 

Piftie de pui cu praz

4. Tăiați prazul inele cu grosimea de 1 cm, spălați-le și uscați-le, având grijă ca acestea să rămână întregi. 

Piftie de pui cu praz

5. Tăiați usturoiul în două de-a lungul cățeilor, îndepărtați germenele. Prăjiți prazul pe ambele părți într-o cantitate nu prea mare de unt pe o tigaie cu fundul gros, la foc mic, timp de 20 min. Cu 7-10 înainte de a fi gata, adăugați usturoiul.

Piftie de pui cu praz

5. Tăiați usturoiul în două de-a lungul cățeilor, îndepărtați germenele. Prăjiți prazul pe ambele părți într-o cantitate nu prea mare de unt pe o tigaie cu fundul gros, la foc mic, timp de 20 min. Cu 7-10 înainte de a fi gata, adăugați usturoiul.

Piftie de pui cu praz

APROPO

V-am prezentat o modalitate mai puțin obișnuită de pregătire a piftiei. Încercați să faceți focul foarte mic, pentru ca bulionul să nu clocotească, ci abia să bolborosească – atunci piftia va fi absolut transparentă. 

Sursa