Vă pare că nu mai aveţi nimic de făcut. Rămâne să aşteptaţi ziua cea mare. Până atunci monotonie şi plictiseală. Degeaba gândiţi aşa. Aveţi o mulţime de lucruri de făcut!
Fceţi exerciții de respirație. În primul rând, capacitatea de a respira în mod corespunzător vă va ajuta in timpul nasterii. În al doilea rând, aceste exerciții elimina stresul și ajuta să vă relaxați. Aşezaţi-vă într-o poziție confortabilă și relaxați-vă. Puneţi o mână pe burtică şi celălaltă pe piept. Inspiraţi scurt prin nas si expirati adânc pe gura. Apoi inspiraţi profund prin nas, și din nou expirati adânc pe gura. Dacă este făcut corect, aceast exercițiu atunci mâna de pe burtă ar trebui să rămână nemişcată iar cea de pe piept se va ridica și şi va reveni la poziţia iniţială împreună cu diafragma.
Odihna este într-adevăr necesară. În primul rând, în a noua lună de sarcină cu adevărat aveţi nevoie de odihnă iar în al doilea rând, aveți nevoie să acumulaţi forţe şi puterea de care veţi avea nevoie și mai mult la naștere și după ce copilul va veni pe lume. Și totuși, odihna pe canapea trebuie în mod necesar combinată cu plimbări la aer curat, mai ales că şi dvs. și copilul dvs., aveţi nevoie de oxigen!
Este timpul potrivit să adunaţi cele necesare bebeluşului, pentru ca soţul să vi le aducă în ziua când veţi fi externată. Spălați și călcaţi toate hăinuţele cu care îl veţi îmbrăca pe bebeluş şi pregătiţi-le. Asigurați-vă că aţi lăsat şi o notiţă soţului pentru ca el să ştie ce să facă cu aceste lucruri. Nu vă bazaţi pe ţinerea lui de minte - bucuria că a devenit tătic îl va face să uite de tot pe lume! Prin urmare, pregătiţi două genţi, una pentru dvs. ca să o luaţi la maternitate şi a doua - cu lucrurile de care veţi avea nevoie la externare - şi pe care vi le va aduce sotul.
Este timpul să pregătiţi și camera copilului, puneţi pătuţul, pregătiţi lenjeria de pat, păturiţile, suzetele, masa de înfăşat dacă o aveţi. Verificați dacă aţi cumpărat de toate sau aţi uitat câte ceva. Este tocmai timpul potrivit să procuraţi cele ce v-au mai rămas de procurat. Sunaţi-vă prietenii, o şedinţa de shopping nu a făcut încă rău nimanui, desigur una scurtă.
Acum când naşterea este atât de aproape vă interesează totul, la propriu. Nu credeţi chiar toate poveştile prietenelor, nu este chiar totul aşa cum vi se povesteşte, feriţi-vă de emoţiile negative. mai bine priviţi filme documentare despre naştere în care vi se explică că naşterea este un fenomen firesc şi nu se întâmplă nimic rău în sala de naşteri.
Ce nu trebuie faci în ultima lună de sarcină
Renunţaţi la călătoriilor lungi. Chiar dacă sarcina decurge fără complicaţii şi probleme, nu este indicat să vă porniţi în călătorii sau excursii de lunga durată. Naștere nu este departe, şi orice poate declanșa începerea naşterii. Doar nu vreţi să nașteţi într-un oraș străin?
Nu vă extenuaţi
Să mergeţi la magazin pentru a mai cumpăra ceva pentru copil și a merge la supermarket pentru produse alimentare pentru toată săptămâna viitoare - nu este același lucru. În primul caz dacă veţi primi doar plăcere de la proces, atunci în cel de-aldoilea vă veţi extenua ceea ce poate fi dăunătoar sănătății. Ai grija de tine!
Nu staţi mult în aceeaşi poziţie
Să staţi zil întregi culcată pe canapea nu înseamnă mai puţin dăunător decât plimbările lungi. Schimbaţi mereu poziţia corpului, astfel încât sângele să nu stagneze. Atunci când staţi, întinde-ţi picioarele într-o poziție orizontală - deoarece acestea susţin acum întreaga greutate a corpului lăsaţi-le să se odihnească.
Abțineţi-vă de la sex
Chiar dacă sarcina decurge fara complicatii, medicii ne îndeamnă să ne reţinem de la sex în ultima lună de sarcină. Hormonul oxitocină, care este produs in timpul actului sexual, stimulează contracțiile uterine și poate provoca naștere prematură.