Planta de cameră Crassula ovata, cunoscuă și ca Pomul cu bani, înfrumusețează locuințele multora dintre noi. Unii cred că această plantă aduce bogăție, iar alții o folosesc ca pe o metodă de tratament. În general, această plantă este destul de frumoasă, de aceea atât de mulți oameni o țin în casă pentru décor.

Și tu ai un Pom cu bani în casă? Deci, află ce uzi și ce crești...

Vă prezentăm beneficiile și contraindicațiile tratamentelor naturiste pe bază de această planta!

 “Pomul cu bani” conține o concentrație ridicată de arsenic, prin urmare, nu este recomandat să se facă abuz de preparate medicinale pe baza acestei plante. În cazul unei supradoze, poți avea diaree, vărsături, conștiență defectuoasă.

  • Herpes pe buze. Stoarce sucul din mai multe frunze. Lubrifiază zona afectată la fiecare 30 de minute. Poți face altfel – înmoaie o bucată de vată în suc, pune-o pe zona afectată și fixează cu un plasture.
  • Angină, amigdalită. Stoarce sucul din 10 frunze, amestecă cu 200 ml de apă. Clătește gâtul de 3-5 ori pe zi.
  • Ulcer gastric și ulcer duodenal. Dimineața, cu o oră înainte de a mânca, ia 2 frunze și mestecă-le bine.
  • Pielonefrită, cistită. Peste 5 frunze de plantă, toarnă 200 ml de apă fierbinte, lasă să se infuzeze timp de o oră. Ia câte o lingură, cu 15 minute înainte de mâncare, de 3 ori pe zi.
  • Artrită, artroză. Stoarce sucul din 10-15 frunze, unge articulațiile afectate înainte de culcare.
  • Hemoroizi. Aplică frunza tăiată, aceasta ajută imediat.
  • Arsuri, vânătăi, entorse, răni, tăieturi, abcese. Aplică terciul din frunze în zona afectată, fixează cu un bandaj. Schimbă bandajul atunci când se usucă (2-3 ore).

De asemenea, Pomul cu bani curăță aerul de microbi și bacterii nocive și, conform unor convingeri, atrage bogăția și norocul în casă!

Și tu ai un Pom cu bani în casă? Deci, află ce uzi și ce crești...

Și tu ai un Pom cu bani în casă? Deci, află ce uzi și ce crești...