Aducerea unor elemente din afară în interiorul casei înseamnă mai mult decât înfrumusețarea spațiului. Potrivit unor studii NASA, plantele din casă sunt excelente pentru sănătatea ta pentru ca filtrează aerul poluat din casă.

8 motive pentru care ar trebui să ai plante de cameră

Așa că data viitoare când te confrunți cu un atac alergic sau cu o migrenă să ai în casă un ghiveci cu crini sau cu margarete, înainte să-ți faci programare la medic. În vreme ce unele plante sunt mai bune decât altele pentru absorbirea poluanților, toate plantele au proprietăți folositoare pentru îmbunătățirea calității aerului din locuință. Iată 8 beneficii asupra sănătății ale plantelor de apartament:

1. Răceala

Plantele decorative cresc umididatea și scad cantitatea de praf din aer cu până la 30%, reducând astfel factorii care favorizează răceala.

2. Somnolența

Excesul de dioxid de carbon duce la somnolență. In timpul fotosintezei, plantele consumă dioxidul de carbon din aer.

8 motive pentru care ar trebui să ai plante de cameră

3. Stresul

Plantele de apartament pot contribui la declanșarea stării de bine, ajutandu-te să te calmezi și să fii optimist. In plus, plantele au proprietatea de a scădea tensiunea arterială datorită naturii lor de a te elibera de stres.

4. Dureri de cap

Plantele de cameră eliberează oxigen în timp ce consumă dioxidul de carbon, așa că scad șansele de a respira aerul închis care condiționează durerile de cap.

5. Alergii

Expunerea copiilor mici la plante care pot cauza alergii le poate îmbunatăți sistemul imunitar.

6. Congestie

Unele plante, precum eucaliptul, poate ajuta la decongestionarea sistemului respirator. Atenție, eucaliptul, poate fi folosit doar ca inhalant și nu consumat pentru că, în acest ultim caz, este toxic.

8 motive pentru care ar trebui să ai plante de cameră

7. Pielea uscată

Plantele sunt umidificatori naturali așa că aerul din casă va deveni mai umed.

8. Insomnia

De vreme ce plantele eliberează oxigen, acestea te pot ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului.

Sursa: sfatulparintilor.ro