mamaplus

O mamă a vrut să-și alăpteze copilul în autobuz, însă șoferul i-a pus un ultimatum

-
//
08.02.2022

Alăptarea copiilor în public este un subiect foarte sensibil. Nimeni nu contestă faptul că e un proces natural, dar atunci când copilul, din cauza foamei, face isterie într-un loc public, mama lui are de făcut o alegere dificilă: să hrănească copilul, jenându-i pe ceilalți, sau să se conformeze normelor de decență, sacrificând sănătatea/starea de bine a copilului.

Din acest motiv, uneori se iscă dezbateri serioase, dar cazul care a avut loc la Hamburg, în Germania, a fost o adevărată dovadă a absurdității.

Într-un autobuz, pe o rută urbană, călătorea o mamă cu un copil în sling. La un moment dat, copilului​ i s-a făcut foame și a început să plângă. Pentru a calma copilul, mama a început să-l alăpteze. Dintr-odată, la prima stație, șoferul autobuzului a făcut un anunț care i-a șocat pe toți.

El a dat un ultimatum: fie toți pasagerii trebuie să iasă din autobuz în timp ce mama va hrăni copilul, sau femeia cu copilul să coboare și să aștepte pentru următorul autobus. În ciuda protestelor pasagerilor, șoferul a rămas neclintit și a refuzat să miște autobuzul din loc până când nu-i sunt îndeplinite cererile.

Unii dintre pasageri au părăsit deja autobuzul, dar apoi mama nu a mai rezistat și a ieșit din autobuz.

Această întâmplare a dat naștere la un nou val de controverse. Cineva a blamat comportamentul conducătorului auto, alții, dimpotrivă, au dat vina pe mamă.