mamaplus

Ar trebui să le dăm sugarilor apă pe timp de caniculă? Sfatul pediatrului

-
//
30.06.2022

Pe timp de caniculă, mămicile sunt adesea îngrijorate de faptul că bebelușii și copiii mici se deshidratează repede din cauza temperaturilor ridicate. De fapt, vremea caldă poate aduce o mulțime de probleme atunci când vine vorba de copii mici.

Bebelușii și sugarii (cei până la 6 luni) prezintă un risc mare de deshidratare, deoarece au o greutate corporală redusă și sunt sensibili chiar și la cantități mici de pierderi de lichide. Dar, cu informații contradictorii din online și opinii diferite cu privire la ceea ce este bine și rău, poate fi dificil să accesezi cele mai bune sfaturi.

Deci, ce lichide trebuie să oferim bebelușilor?

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie si British Nutrition Foundation, bebelușii alăptați exclusiv NU au nevoie de apă suplimentară sau alte lichide până când nu au început diversificarea cu alimente solide, la aproximativ șase luni.

Există câteva motive diferite pentru care a oferi apă unui bebelus mai mic de 6 luni NU este o idee foarte bună. În primul rând, bebelușii nu au nevoie de hidratarea suplimentară pe care ar furniza-o apa.

„Toate nevoile de hidratare sunt satisfăcute prin lapte matern / formulă chiar și în timpul căldurii și umidității verii”, a declarat Deborah Malkoff-Cohen, medic pediatru la Academia Americană de Pediatrie.

După 6 luni, copiii hrăniți cu biberonul pot avea nevoie de apă suplimentară pe vreme caldă, dar este recomandat să obții sfatul medicului, deoarece laptele formulă îi oferă în mod normal apa de care are nevoie.

Este posibil ca bebelușul să dorească să sugă mai mult decât de obicei în vreme extrem de caldă și uscată, astfel poate obține toate lichidele necesare prin intermediul laptelui matern.

De asemenea, bebelușii hrăniți cu lapte formulă NU au nevoie în mod obișnuit de apă suplimentară. Unele surse sugerează să i se ofere apă fiartă răcită unui bebeluș hrănit cu formulă atunci când este foarte cald afară, deși bebelușul poate prefera să obțină apa suplimentară doar din formulă.