mamaplus.md

Alăptarea și călătoriile, de ce trebuie să țineți cont?

-
//
09.09.2015

Au mai rămas puține zile pentru vacanță dar soarele ne mai permite încă să profităm de scurte călătorii și dacă câteva decenii în urmă, călătoria cu un nou-născut era imposibilă, astăzi nu mai există nimic care să stea în calea noilor descoperiri. Totuși, ne întrebăm: există careva reguli, despre cum să alăptezi în timpul unei călătorii?

Alăptarea și călătoriile, de ce trebuie să țineți cont?

Calătoria cu un copil care este alăptat este o adevărată plăcere. Acest fapt exclude  transportarea alimentelor specile pentru copii, amestecurilor, căutarea apei potrivite pentru gătit, sticluțe, biberoane, sterilizator și alte lucruri necesare pentru alimentarea copilului când acesta nu este alăptat. Alăptarea de asta și este bună, mâncarea se află întotdeauna alături la temperatura potrivită.

Cum să alăptezi copilul în diferite mijloace de transport?

Mașină

Alăptarea în mașină este o plăcere pentru copii, astfel încât aceștia sau mănâncă sau dorm.

Caracteristici:

Timpul călătoriei trebuie potrivit cu regimul de somn al copilului. Ați intrat în mașină, ați alăptat copilul, l-ați pus în scaunul auto și ați plecat.

În cazul în care copilul s-a trezit, și vrea să mănânce, trebuie să vă opriți, să-l alăptați și doar după aceea să vă continuați călătoria. Nu este recomandat să alăptați copilul în timpul ce mașina este în mișcare deoarece aceasta poate frâna brusc sau poate accelera, iar copilul se poate sufoca.

Este recomandat să nu hrăniți copilul prea mult, înainte sau în timpul călătoriei. Mai bine alăptați mai des, în porții mici, pentru ca micuțului să nu i se facă rău.

La fiecare 3 ore de mers, este recomandată o oprire de o oră, pentru a nu supraobosi copilul.

Alăptarea și călătoriile, de ce trebuie să țineți cont?

Tren

Trenul este unul dintre mijloacele cele mai convenabile de transport. Acesta aproape că nu te clătină și în orice moment te poți culca, sau chiar dormi. Cu un copil care este alăptat, călătoria cu trenul este destul de convenabilă. Singurul dezavantaj este zapușeala și mulțime de oameni, astfel încât copilul poate face capricii și să ceară sânul des.

Caracteristici:

Cel mai bine este să călătoriți în vagonul de dormit. Dacă aveți tovarăși de drum necunoscuți, puteți acoperi pur și simplu sânul sau să alăptați copilul din poziție culcat, așa cu siguranță nimeni nu se va uita țintă la tine.

Avion

Adesea, în timpul decolării și aterizare copiilor li se „astupă” urechile, astfel încât ei sunt foarte agitați, iar sânul mamei este remediul perfect pentru înlăturarea acestui disconfort. În timpul decolare și după aterizare, copilul trebuie alăptat imediat. Mișcările pe care le face când suge ajută copilul să depășească inconvenientele cauzate de diferența de presiune.

Caracteristici:

Când vă înregistrați cereți un loc la fereastră, în centrul cabinei, deoarece în acest loc, veți simți mai puțin turbulențele.

Dacă soțul sau o rudă va rezerva scaunul de alături, atunci mama care alăptează poate fi sigură că nu a atras atenția tuturor.

Cu toate acestea este recomandat să evitați zborurile pe distanțe lungi cu avionul dacă aveți copii mici.

Alăptarea și călătoriile, de ce trebuie să țineți cont?

Dacă alăptați și planificați o călătorie, este important să țineți cont de următoarele:

1. Alăptările în timpul călătoriei pot deveni mai frecvente: copil ar putea fi neliniștit din cauza împrejurimilor nefamiliare și va cere sânul mai des.

2. Nu întotdeauna există posibilitatea să rămâneți în intimitate, de aceea, este mai bine să aveți grijă să îmbrăcați haine confortabile pentru alăptat sau să folosiți un sling.

3. În timpul călătoriei veți avea nevoie cu siguranță de șervețele antiseptice sau gel pentru mâini. Igiena în timpul alăptării este foarte importantă: este necesar să vă ștergeți mâinile dar și mâinule copilului, și dacă este necesar, să utilizați și substanțe de curățare a mameloanelor.  

4. Nu uitați de apă pentru mama. În timpul respirație și prin transpirație se pierd multe lichide iar ca rezultat laptele poate deveni mai dens și vâscos, iar copilului îi va fi dificil să sugă. În plus, există riscul de stagnare a laptelui, ceea ce nu este de dorit în general, dar mai ales pe drum.

5. Un copil un pic mai mare, pe lângă alăptat va avea nevoie și de alimentare în plus. Chiar dacă aceasta nu poate fi considerată hrană complexă, biscuiții pentru copii, brânza sau fructele uscate vor fi de ajuns pentru a-I reda copilului energia de care are nevoie. De asemenea luați în considerare și regimul de băut al copilului pet imp de vară.

6. Mama nu ar trebui să consume imediat alimente exotice, în caz contrar există riscul de a provoca copilului o reacție alergică severă. Prin urmare, ar fi bine să aveți resurse de alimente comune, cel puțin pentru prima perioadă, iar noile feluri de mâncare să fie introduse în dietă treptat.

7. Este important să se evite atât supraîncălzirea cât și răcirea: acest lucru va afecta în mod inevitabil calitatea și cantitatea de lapte. Dacă este necesar, utilizați crème cu protecție solară pentru copii, iar  înainte de alăptare ar trebui să vă clătiți cu apă curată sau să vă ștergeți cu șervețele speciale.

Alăptarea și călătoriile, de ce trebuie să țineți cont?

Călătorie frumoasă și alăptare ușoară!

Sursa