mamaplus

Ziua Tatianelor – mii de femei din Moldova își sărbătoresc azi onomastica

-
//
25.01.2020

Anual, în data de 25 ianuarie, toate femeile care poartă numele Tatiana au un motiv dublu de a sărbători. În această zi, este marcată nu doar „Ziua Studenţilor”, dar are loc şi pomenirea Sfintei Mucenițe Tatiana, considerată protectoarea tuturor studenţilor ortodocşi.

Totodată potrivit Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova sunt peste 96 de mii de femei care se numesc Tatiana și își sărbătoresc astăzi ziua prenumelui.

Sfânta Muceniţă Tatiana, prăznuită astăzi de Biserica Ortodoxă, a trăit la sfârşitul sec. al II-lea – începutul sec.al III-lea. Ea a fost diaconiţă a Bisericii Creştine de la Roma şi în această calitate a îngrijit bolnavi, a vizitat închisori, i-a ajutat pe cei săraci. În anii izgonirilor nu a renunţat la credinţă. Avea un caracter puternic şi ferm. Se spune că cei şapte călăi, care au chinuit-o, au început ulterior să creadă în Dumnezeu, iar leul căreia i-a fost aruncată s-o sfâşie, s-a gudurat pe lângă ea şi a început să-i lingă picioarele.

Femeia care poartă numele de TATIANA este extrem de generoasă, este spontană și are o viziune veselă și optimistă, ceea ce îi oferă un drum ușor în viață. Este înțelegătoare, mai ales cu nevoile celor din jur, este interesată de artă, muzică, dans și orice de natură artistică, fiind posibil să devină o foarte bună interpretă. Expresia spontană o ajută în dezbateri și când oferă argumente, deși uneori este prea sinceră și înclinată spre sarcasm. O adevărată slăbiciune a sa este lipsa unui sistem și a ordinii. Îi este dificil să treacă prin anumite probleme și să termine ceea ce a început. Îi este foarte ușor să facă promisiuni pentru a-i face pe alții fericiți, chiar dacă nu este la fel de ușor să se țină de aceste promisiuni.