mamaplus

Zeci de mame cu copii din Ucraina au participat la o tabără din Moldova

-
//
31.07.2024

Pe parcursul lunii iulie, Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Caritas Odesa UGCC au desfășurat tabăra de vară „Podurile Solidarității”, unde cuplurile mamă-copil refugiați din Ucraina au găsit liniște și refugiu, petrecându-și timpul frumos în natură.

mamaplus

Potrivit organizatorilor, programul taberei a inclus diverse activități de conexiune între mamă și copil, iar activitățile precum drumețiile, pelerinajele, atelierele creative și de meșteșugărit au creat un mediu în care toți participanții s-au simțit valorizați și liberi să își exprime sentimentele și gândurile, transmite Știri.md.

„Sunt încântată să fiu aici. E atâta liniște în jur și simt cum plutește în aer pacea. Știu că soarta uneori ne oferă încercări grele pe care abia de le putem duce, dar totodată mai știu că bunătatea și generozitatea fac minuni. Chiar dacă ne este greu, mereu există oameni buni care ne sunt alături și ne oferă grijă și susținere. În viața mea am reușit să cresc un fiu, iar apoi cu ajutorul Domnului am înfiat și ridicat încă trei fete. Acum copiii mei sunt mândria și sensul vieții mele. Atâta timp cât sunt ei bine și eu sunt împăcată, iar datorită vouă acum sunt aici, în acest loc frumos. Vă mulțumesc pentru acest dar minunat”, a spus Ludmila, o refugiată din Ucraina.

Pe lângă activitățile în aer liber, mamele au beneficiat de sesiuni de grup cu psihologul, în cadrul cărora au avut ocazia să împărtășească experiențe și să găsească sprijin emoțional.

„Suntem extrem de recunoscători pentru oportunitatea de a participa la această tabără minunată. Aerul curat și natura frumoasă ne-au încărcat cu emoții pozitive, iar atitudinea caldă și primitoare a organizatorilor ne-a făcut să ne simțim auziți și înțeleși. Fetița mea este foarte fericită aici, iar eu mă bucur că ne putem odihni atât sufletește, cât și fizic. Suntem foarte mulțumite și încântate de această experiență”, a spus Ecaterina, o altă refugiată.

Tabăra a fost desfășurată în patru ture, la o pensiune din Rezervația „Țipova”, iar acestea au fost organizate cu ajutorul Caritas Ambrosiana.