mamaplus

Zeci de elevi din capitală le-au cerut șoferilor să reducă viteza în preajma școlilor

-
//
19.11.2021

30 de elevi ai unui liceu din Chişinău au ieşit ieri, 18 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale cerând public şoferilor să reducă viteza maşinilor în preajma instituțiilor de învățământ. Ei au solicitat şi autorităților să ia măsuri ca şoferii să respecte limita de viteză pentru a preveni accidente cu implicarea copiilor.

Adolescenții de la liceul ”Ştefan cel Mare” din Chişinău cu plancarte în mâini, le-au cerut şoferilor să conducă responsabil şi să nu depăşească viteza de 30 de kilometri pe oră când circulă pe lângă instituțiile de învățământ.

Potrivit datelor statistice, de la începutul anului, au fost înregistrate în jur de 2000 de accidente rutiere, iar aproape jumătate dintre ele s-au produs din cauza depăşirii limitei de viteză. 192 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 2000 au fost rănite.

„Din numărul total de accidente sunt cu implicarea pietonilor. Anume această restricție de 30 de km la oră în preajma instituțiilor de învățământ este promovată şi la nivel de Uniunea Europeană. Cu siguranță, că numărul accidentelor cu implicarea pietonilor va creşte, pentru că se reduce din vizibilitate şi la noi persistă acea practică de a purta haine întunecate.”, susține Pavel Apostol, şef, Secția evidență accidente rutiere, INSP.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă şi pietonii să fie precauți, mai ales iarna, când vizibilitatea este redusă. Oamenii sunt sfătuiți să poarte haine deschise la culoare pentru a fi observați la timp de şoferi.