Zece copilaşi s-au născut în noaptea dintre ani la Chişinău

Zece copilaşi s-au născut în noaptea dintre ani la Chişinău

-
//
02.01.2017

Şase copii s-au născut la cumpăna dintre ani la Maternitatea Nr. 1 din Capitală. Prima pe lume, la scurt timp după miezul nopţii, a venit o fetiţă. Deocamdată, părinții nu au decis ce nume va purta micuţa.

Zece copilaşi s-au născut în noaptea dintre ani la Chişinău

Potrivit medicilor, atât bebeluşii cît şi tinerele mame se simt bine.

Fetiţa Anastasiei Decusar din Capitală a apărut pe lume la 20 de minute după miezul nopţii. Este primul copil, iar naşterea micuței a devenit cel mai important eveniment în familie.

"Ea a hotărît să ne facă o surpriză și o vedetă în seara de Anul Nou. Variante de nume noi avem, dar cu soțul am hotărît că decidem doar noi doi și atunci doar când o vom ține în brațe, cînd am să o vedem", a spus mama primei fetiţe născute în 2017, Anastasia Decusar.

În noaptea de Anul Nou a devenit mamă pentru a treia oară şi Irina Valean, care adus pe lume un băieţel. Acasă, acesta este aşteptat de sora de 15 ani şi un frate de 13 ani.

Micuţul s-a născut prematur, însă, atît el cît și mama lui se simt bine.

"Cîntăreşte doar 2,5 kg. Este foarte mic. S-a născut în a 36-a săptămînă de sarcină. L-am numit Egor, pentru că ne place acest nume. Discutam cu soţul că n-am reuşit să ne facem cadouri, iar dimineaţă mi-a spus, că i-am făcut cel mai de preţ dar", a mărturisit Irina Valean.

Medicii spun, că mamele şi nou-născuţii vor fi în curând externaţi.

"Suntem foarte bucuroși și ne mândrim cu maternitatea noastră în care activez, fiindcă s-au născut șase copilași sănătoși, într-o stare satisfăcătoare. Ceea ce nouă ne aduce o bucurie mare, fiindcă specialitatea noastră își îndeplinește munca cu sîrguință", a spus medicul Marian Babici.

Iar la maternitatea Institutului Mamei şi Copilului în prima zi a anului s-au născut trei fetiţe şi un băieţel. Toţi micuţii sînt perfect sănătoşi.

Sursa: publika.md