mamaplus

„Vrei să mai calci un copil?!”: Momentul în care un autobuz nu cedează trecerea pe strada de la Ciocana, unde a fost ucisă o elevă

-
//
22.06.2023

La un pas de tragedie! La aproape 3 luni de la tragedia de la Ciocana, pe aceeași stradă, unde o fată de 12 ani a fost ucisă de un troleibuz, șoferul unui autobuz a fost surprins în timp ce nu cedează trecerea unui copil, scrie tv8.md.

mamaplus

Momentul a fost surprins de o cameră de bord a unei mașini ce se deplasa pe strada Mircea cel Bătrân.

Din imaginile apărute pe rețelele de socializare, se observă cum băiatul s-a asigurat și începe să traverseze strada regulamentar, iar șoferul autobuzului nu cedează trecerea, continuă deplasarea și oprește în stație, la câțiva metri de semnul care indică trecerea de pietoni.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt, Felicia Rusu, a menționat că Parcul Urban de Autobuze s-a autosesizat pe marginea acestui caz.

Autobuzul circula pe ruta nr. 23, iar șoferul a fost identificat.

„Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare cu aplicarea ulterioară a sancțiunile de rigoare”, a comunicat Felicia Rusu.

Amintim că pe 24 martie, un troleibuz a lovit mortal o fetiță de 12 ani la Ciocana, în timp ce traversa strada regulamentar, pe o trecere nedirijată pentru pietoni. 

Șoferița troleibuzului a fost reținută și plasată în arest preventiv în Penitenciarul 13. Ulterior, magistrații Curții de Apel Chișinău au trecut-o în arest la domiciliu. 

Mai târziu, magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus suspendarea pentru un an, a permisului de conducere al șoferiței.