mamaplus

Vor fi sau nu închise școlile și grădinițele din cauza unei crize energetice?

-
//
24.10.2022

Situație incertă în instituțiile de învățământ din țară. Din cauza crizei energetice, școlile ar putea trece la regim online de studii. Anunțul a fost făcut de către edilul Capitalei, Ion Ceban, în debutul ședinței serviciilor operative al primăriei, informează realitatea.md.

Totodată, primarul s-a arătat indignat de faptul că deși de săptămâna trecută se cunoaște că va fi deficit de energie electrică, autoritățile centrale nu au întreprins măsuri pentru a soluționa problema și nici nu au anunțat, oficial, autoritățile locale cum să acționeze în continuare.

”Nu cunoaște cum facem cu școlile și grădinițele. La nivel de discuții în public am auzit că poate fi vacanță mai devreme, mai mare, se vehiculează despre regim online al studiilor. Nimeni nu a ridicat acest subiect oficial. Este grav în raport cu toate administrațiile publice locale”, a declarat Ceban.

Săptămâna trecut, vicepremierul Anrei Spînu a anunțat că toți consumatorii de resurse energetice se clasifică în protejați și intreruptibili. Primii sunt cei casnici, administrațiile publice, grădinițele, școlile și spitalele. Aceștia nu vor rămâne fără curent electric.