mamaplus

Vom avea treceri pietonale mai sigure în apropierea școlilor, grădinițelor și a spitalelor

-
//
17.03.2023

Treceri pietonale mai sigure în apropierea școlilor, grădinițelor, spitalelor și a altor instituții cu menire socială.

mamaplus

Asta promit cei de la Administrația de Stat a Drumurilor, care anunță că au elaborat două scheme-tip de treceri pietonale, coordonate cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, transmite IPN.

Trecerile pietonale urmează să fie construite de către „Drumuri” SA din teritoriu în zonele unde fluxul de pietoni este sporit sau în preajma instituțiilor de învățământ. 

Acestea vor fi de două tipuri: trecere pietonală standard și trecere pietonală supraînălțată.

„Costul estimativ al unei treceri pietonale simple cu instalarea indicatoarelor și aplicarea marcajului rutier (alb-roșu) este de aproximativ 36 de mii de lei, iar al unei treceri pietonale supraînălțate – 80 de mii de lei”, anunță Administrația de Stat a Drumurilor într-un comunicat de presă.

Obiectivul principal în implementarea acestor acțiuni este de a-i face pe conducătorii auto să reducă viteza de circulație până la 30 km/h.

Schemele elaborate de Administrația de Stat a Drumurilor vor putea fi utilizate și de Administrația Publică Locală pentru amenajarea trecerilor pietonale pe drumurile comunale și străzile din localitate. Sursa de finanțare va fi asigurată din mijloacele Fondului rutier.