mamaplus

Viorica Dumbrăveanu: „Procesul educațional nu va fi reluat până la 1 septembrie”

-
//
01.05.2020

În cadrul unei conferințe de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale Viorica Dumbrăveanu a anunțat că procesul educațional nu va fi reînceput până la 1 septembrie.

Ea a menționat că au avut loc discuții și cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar într-un final s-a ajuns la un consens – e vorba despre suspendarea procesului educațional în clase până la începutul unui an nou de studii. Prin urmare, procesul educațional urmează să continue în regim online.

„S-a discutat ca până la 1 septembrie să nu fie reluat procesul educațional, pentru că este vorba de colectivități de copii, de pedagogi. În prezent, peste 120 de lucrători din sistemul educațional sunt infectați, este vorba despre cei confirmați în condiții de laborator. Riscurile sunt imense. A prevalat interesul superior al copilului”, a menționat Dumbrăveanu.

Prin urmare, nici nu se examinează opțiunea de reluare a procesului educațional până la 1 septembrie. În prezent, se lucrează la pregătirea cadrelor didactice pentru un nou an de studii.

Reamintim că procesul educațional a fost suspendat pe 11 martie. În conformitate cu Hotărârea nr. 6/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, a fost suspendat procesul educațional din instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ special pe întreg teritoriul țării.