Vezi ce gătește Lilu de Paște

Vezi ce gătește Lilu de Paște

-
//
06.04.2018

Pentru Lilu anul acesta Paștele este altfel decât până acum. Așezată la casa ei, prezentatoarea TV va întâmpina Învierea alături de familie și nu la țară, la părinți, cum obișnuia până de curând. Ba mai mult, Lilia Ojovan promite să gătească în casă un desert delicios pentru fiicele sale. Primul test a fost deja realizat.

Vezi ce gătește Lilu de Paște

„De data asta vom gusta din armonia Paștelui în jurul mesei noastre. Azi am făcut repetiția pentru prăjitura de Paște, urmează să o gustăm. Sa vedem dacă trec testul”.

Și l-a trecut cu brio. Contactată de noi, ne-a mărturisit că nu a rămas nici urmă de tartă. Secretul ei? Multă dragoste alături de produse de calitate. Lilu spune că gătește cu Dr. Oetker și este încântată să aibă pe raftul din bucătăria sa aceste produse. 

„După lucru și răsplata vine la desert. Apropo, m-am înscris și în campania care se desfășoară pe www.oetker.md, chiar îmi doresc să câștig un kit pentru camping”.

Vezi ce gătește Lilu de Paște

Noi am reușit să aflăm rețeta de tartă cu vișine de la Lilu și v-o dezvăluim.

Ingrediente:

  • pentru blat
    – 400 gr făină
    – 2 linguri zahăr pudră de la Dr. Oetker
    – 200 gr unt
    – 6 linguri de apă rece
  • pentru umplutură
    – 1,5 kg vișine fără sâmburi
    – 2 linguri de zahăr
    – 4 linguri de pesmet
    – esență de rom de la Dr. Oetker
  • alte ingrediente
    – 1 gălbenuș de ou
    – 2 linguri de pesmet

Preparare:

Se amestecă făina și zahărul, după care se adaugă untul și apa. Se frământă aluatul și se va înfășura în folie alimentară. Îl ținem la frigider jumătate de oră. Între timp, pornim cuptorul să se preîncălzească la 250 de grade.

Umplutura se face astfel. Amestecăm vișinele cu zahărul, cu pesmetul și esența de rom. Se lasă la scurs.

După jumătate de oră scoatem aluatul din frigider și din mai mult de jumătate din el facem o foaie cam de 28 – 30 cm. O înțepăm cu o furculiță din loc in loc. Pesmetul îl împrăștiem peste foaia din tavă. Răsturnăm umplutura de vișine și o nivelăm. Din 1/3 din aluatul rămas se întinde o foaie din care se vor tăia fâșii. Acestea se pun încrucișate peste tarta umplută. Reglăm cuptorul la 180 de grade și lăsăm tarta la copt timp de15 minute. Apoi se scoate și se unge cu gălbenuș de ou. O întoarcem înapoi la cuptor pentru alte 20 – 25 de minute. Când se mai răcește, turnăm deasupra un jeleu de zeamă de vișine.

Vezi ce gătește Lilu de Paște

Vrei o autorulotă? premii lunare: 3 x Kit de camping: cort, saci de dormit, izopren, ladă frigorifică, masă camping,  10 x premii săptămânale: Kit de picnic: coș, pătură, set veselă, termos? Cumpără oricare 5 ingrediente de prăjituri Dr. Oetker pe același bon fiscal și înscrie numărul acestuia pe www.oetker.md sau trimite-l prin SMS la 1817. Vei intra automat în cursa pentru marele premiu, premiile lunare și premiile săptămânale din Campania „Bucuria de a împărți ceva bun”. Dr.Oetker vrea să-ți facă primăvara mai frumoasă! Campania se va încheia la data de 30 aprilie 2018!

Un Paște fericit!