mamaplus

Vântul puternic din Capitală a doborât circa 200 de copaci

-
//
29.03.2023

Primăria Municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești municipale au fost implicate pe parcursul zilei la remedierea situațiilor problematice provocate de vântul puternic din 27-28 martie.

 

mamaplus

Astfel, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a intervenit la peste o sută de adrese din sectoarele orașului, unde au fost doborâți circa 200 de arbori. Au fost lichidate situațiile referitor la crengile/arborii căzuți peste fire electrice, acoperișuri de case sau automobile. Prăbușiri de arbori au fost înregistrate și în zonele verzi ale orașului: în parcurile „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor”, Pădurea Parc „Râșcani”, dar și din cadrul aliniamentelor stradale, transmite unimedia.info.

Echipele AGSV au lucrat și în comun cu furnizorul de energie electrică, evacuând un arbore bolnav căzut peste doi piloni de susținere a liniilor electrice. Astfel, grație efortului comun, a putut fi restabilită în timp util rețeaua electrică.

Totodată, șapte echipe vor lucra în continuare, peste orele de program, pentru a remedia problemele înregistrate.

La rândul lor, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” intervin la restabilirea indicatoarelor rutiere, doborâte sau avariate de vântul puternic, pe tot teritoriul orașului.

Pe parcursul nopții trecute, a fost verificat încontinuu sistemul de canalizare pluvială, pentru a asigura funcționarea acestuia în regim normal.

Responsabilii Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, împreună cu managerii școlari, colaborează cu ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, pentru evacuarea copacilor căzuți și remedierea cazurilor problematice (deteriorare de acoperișuri din foi de ardezie și din tablă zincată, garduri, pavilioane și prăbușiri de arbori etc.).

În zilele cu avertizări meteo, automobiliștii sunt îndemnați să evite parcarea mașinilor în locuri nesigure sau în apropierea arborilor.

Cetățenii municipiului sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.