mamaplus

Vacanța estivală, tot mai scumpă: Cele mai solicitate destinații de vară

-
//
12.07.2024

Vacanțele în străinătate devin tot mai scumpe. Operatorii de turism spun că cel mai mult au crescut în această vară prețurile din Turcia - chiar și cu 70% în unele cazuri. Asta nu-i sperie, însă, pe moldoveni, care continuă să opteze cel mai des pentru litoralul turcesc.

mamaplus

Totuși, prima în topul celor mai costisitoare destinații dintre cele preferate la noi se menține Spania, urmată de Turcia, Malta și Grecia, transmite tv8.md.

În Europa vacanțele s-au scumpit în ultima vreme cu aproximativ 4%. Creșterea prețurilor a avut loc inclusiv din cauza majorărilor în sfera turismului în țări ca România, Serbia și Croația, unde scumpirile sunt în proporție de circa 8%. 

În Turcia, însă, costurile au înregistrat majorări fulminante-  și peste 70% în domenii-cheie, ca serviciile hoteliere, restaurante și transport.

Totuși, asta nu îi oprește pe moldoveni să opteze și în acest sezon pentru litoralul turcesc, care se menține primul în topul preferințelor. 

Următoarele în acest clasament sunt Grecia și Bulgaria. Ce-i drept, în ultimii doi ani crește interesul concetățenilor noștri și pentru alte destinații, cum ar fi Albania și Muntenegru. 

Citește mai departe pe tv8.md.