mamaplus

Vacanța de toamnă nu va fi prelungită pentru elevii din Chișinău

-
//
13.10.2020

Pe 2 noiembrie elevii din municipiul Chișinău vor învăța de la distanță. Anterior ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov susținea că vacanța de toamnă ar putea fi prelungită cu o zi pentru ca instituțiile de învățământ să fie igienizate după alegerile prezidențiale.

La mijlocul lunii septembrie Igor Șarov declara într-o emisiune că vacanța de toamnă a elevilor ar putea fi prelungită cu o zi. Aceștia ar urma să stea acasă și luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale. Astăzi MECC a aprobat un ordin în care se menționează că elevii din municipiul Chișinău vor studia online pe 2 noiembrie.

În scopul asigurării activității secțiilor de votare amplasate în unele instituții de învățământ pentru organizarea alegerilor prezidențiale din 01.11.2020, protecției sănătății elevilor/copiilor și angajaților instituțiilor de învățământ, conducătorii instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, în care sunt amplasate secții de votare, vor asigura:

  • Restricționarea accesului elevilor/copiilor și angajaților în incinta instituțiilor de învățământ în perioada 31.10.2020-02.11.2020.
  • Igienizarea spațiilor pe data de 02.11.2020, în care au activat secțiile de votare și a fost desfășurat procesul de votare în cadrul alegerilor prezidențiale din 01.11.2020.
  • Organizarea activităților didactice în sistem online în ziua de 02 noiembrie 2020, se arată în ordin.