mamaplus

„Vă găsim în doar 3 minute”. În Moldova a fost lansată aplicația care asigură siguranța întregii familii

-
//
11.05.2021

Dacă ați ajunge într-o situație neprevăzută, de viață și de moarte, pe cine ați chema în ajutor? Trăim într-un secol al vitezei, când incertitudinea și pericolul ne paște în orice moment. Viața e fragilă, iar în unele situații, un minut poate fi de neprețuit. Stresul a devenit parte din viața noastră, însă acesta poate fi redus atunci când sunteți siguri că cei dragi sunt în siguranță. Fondatorii unui start-up din țara noastră, pasionați de IT și securitate, au lansat o aplicație menită să vă scutească de griji și să vă asigure că familia Dvs este ferită de primejdii.

Cine suntem? 

Gardian este o aplicație mobilă, care vă permite să chemați în ajutor o echipă profesionistă în orice situație periculoasă. Este un start-up elaborat în Republica Moldova. Potrivit unuia dintre cofondatorii Gardian APP, Vladimir Rediboi, ideea creării unei astfel de aplicații a apărut încă în anul 2017, când, în timp ce se afla la sala de sport, a asistat întâmplător la un antrenament de autoapărare pentru femei. Antrenorii au accentuat în mod special faptul că telefonul mobil trebuie să aibă mereu bateria încărcată, pentru a putea chema în ajutor în orice moment.

„M-am gândit atunci: în prezent tehnologiile sunt atât de dezvoltate, oare chiar nu e posibil de inventat o soluție, pentru ca în cazurile de urgență să nu fii nevoit să suni, să explici ce ți s-a întâmplat și unde te afli?”, își amintește Vladimir Rediboi.

În acest mod a apărut unul dintre principalele avantaje ale aplicației Gardian – timp minim de așteptare. În medie, un apel către serviciile de urgență durează mai mult de 2 minute – este acel interval de timp în care apelantul trebuie să reușească să se prezinte, să își explice problema, să precizeze adresa la care se află.  

Gardian îți oferă posibilitatea să chemi în ajutor grupul operativ doar apăsând un buton. Pentru prelucrarea informației, operatorul are nevoie de mai puțin de 30 de secunde, iar datorită preciziei geolocației, echipa Gardian va ști fără explicații în plus unde se află persoana care are nevoie de ajutor.

Cum funcționează butonul de urgență?

În orice situație de urgență, abonații noștri au nevoie doar de un telefon conectat la internet, prin care să acceseze Gardian App. Butonul de ajutor poate fi apăsat chiar dacă ecranul telefonului este blocat, având instalat widget-ul aplicației. Fie că este vorba despre un conflict, fie de o situație neprevăzută într-o seară când vă întoarceți acasă mai târziu, aplicația mobilă Gardian vă permite să chemați agenții de securitatea oriunde în municipiul Chișinău.

Odată accesat butonul de urgență, echipa operativă a agenției Prosecutor va ajunge la Dvs în doar 3-7 minute. Nu este nevoie să telefonați sau să explicați unde vă aflați. Echipa noastră va determina locul prin geolocalizare, va accesa dosarul privind datele Dvs pentru a vă identifica și vă va găsi într-un timp record, chiar dacă vă aflați într-o clădire cu mai multe etaje. Veți putea urmări pe telefon cum se apropie echipa. Grupul operativ vede cum vă deplasați, dacă fugiți sau ați fost răpit și sunteți transportat cu mașina.

În același timp, abonatul principal va fi informat imediat despre faptul că unul dintre utilizatori a apăsat butonul de urgență.

Protejăm întreaga familie, de la mic la mare

Un singur account pentru protecția întregii familii. Decideți singuri cine trebuie protejat. Adăugați numerele de urgență și agenții noștri vor ști cu cine să ia legătura în caz de pericol.

Datorită Gardian, veți deține controlul asupra siguranței întregii familii. Vă înștiințăm dacă copilul a plecat de la școală și nu s-a întors la timp sau dacă a intervenit ceva neprevăzut în timpul plimbării părinților sau bunicilor Dvs.

De asemenea, echipa de intervenție este pregătită să facă față oricărei situații, chiar și celor mai complicate. Vă vom sări în ajutor indiferent dacă vi s-a stricat mașina pe drum sau vi s-a făcut rău. În caz de necesitate, agenții noștri vor chema ambulanța, iar până la sosirea medicilor, vă vor acorda primul ajutor. 

„O aplicație pe care sper să nu fie nevoie să o utilizez niciodată și datorită căreia am început să fiu mai liniștită. Atunci când mă întorceam seara târziu acasă, mi-era frică să merg de la mașină până acasă. Iar fără mașină, atunci când locuiam deja în centru, îmi plăcea să mă întorc acasă pe jos, însă să privești în jur la fiecare două minute – nu-i prea plăcut. (...) Când locuiești la curte, ești nevoit să tragi cu urechea dacă este liniște și nu încearcă cineva să deschisă ușa. (...) Aplicația mi-a soluționat problema. Cel puțin am încetat să mai simt frică”, scrie fotograful Nadea Glo. 

Gândiți-vă, cât costă siguranța familiei Dvs?

Gardian vă pune la dispoziție patru pachete de bază, care se deosebesc prin numărul de utilizatori – de la 1 la 5. Prețurile variază de la 149 la 299 de lei.  

Abonamentul este plata pentru posibilitatea de a chema în ajutor în orice moment al zilei sau nopții. Puteți alege tariful care se potrivește cel mai bine anume pentru Dvs. Pentru aceasta, puteți opta pentru un abonament în care să includeți numărul de persoane (de la 1 la 5) pe care vreți să le protejați. 

Noi vă propunem prețuri revoluționare, mai mult decât accesibile. Familia Dvs va fi protejată cu doar 59 lei/de persoană în Abonamentul Family (5 membri). De asemenea, acesta include chemarea gratuită a pazei. 

Prețul chemării constituie 200 de lei și nu a fost inclus în abonament. Este o măsură de care s-ar putea să aveți nevoie foarte rar sau deloc. Plătiți doar pentru serviciile pe care le utilizați.

Cum achitați serviciul?

Puteți achita atât online, cât și în numerar. De asemenea, puteți opta pentru achitare lunară automată sau plată într-o singură tranșă anuală. În cazul achitării sumei integrale, veți beneficia de reduceri atractive. Dacă nu sunteți deocamdată să plătiți pentru protecția celor apropiați, vă propunem să testați pachetul nostru gratuit. Puteți compara tarifele și pachetele aici. 

Așadar, pe cine ați chema în ajutor într-o situație fără ieșire?

Viața nu are preț, siguranța poate fi cumpărată. Nu mai stați pe gânduri, asigurați-vă chiar azi că familia Dvs este protejată de orice primejdie.

Pentru detalii suplimentare accesați GARDIAN
pagina de Facebook 
pagina de Instagram 
sau numărul de telefon: +373 78 003 666