mamaplus

Unii profesori de la noi vor să predea lecțiile online, pentru că așa „se simt mai în siguranță”

-
//
12.01.2021

Elevii din Moldova au revenit ieri la școală, după vacanța de iarnă care a început în data de 24 decembrie 2020. Potrivit Ministerului Educației, din cele peste 1240 de școli din țară, peste o mie au ales modelul de predare cu prezența fizică la ore și aproximativ 300 de instituții au adoptat sistemul mixt, cu prezența fizică și online. La Liceul ”Vasile Alecsandri” din Chișinău toți elevii sunt prezenți fizic la ore. Directoarea instituției de învățământ spune că unii profesori ar prefera totuși să predea online, pentru că așa se simt mai în siguranță, potrivit protv.md.

Purtarea măștii și respectarea distanței fizice sunt obligatorii și în semestrul doi. Deși copii mai încalcă regulile uneori, directoarea spune că se întâmplă din cauza adaptării copiilor la noile condiții după vacanța de iarnă. Profesorii au misiunea de a-i monitoriza permanent și le reamintesc constant să poarte mască și să mențină distanța fizică.

Chiar dacă elevii sunt bucuroși că au revenit la școală, directoarea spune că majoritatea profesorilor ar prefera să predea de la distanță. “Pentru că se tem. De la începutul anului, trei profesori au scris cerere și au plecat, inclusiv în vacanța de iarnă.”, susține Daniela Vacarciuc, directoarea Liceului “Vasile Alecsandri”.

Părerile sunt însă împărțite. Profesoara de matematică Ala Cazacu spune că lecțiile arată diferit cu prezența fizică a elevilor: ”Atunci când îi văd și pot discuta e altă situație decât online, că trebuie să îi aud. Sunteți aici sau nu sunteți aici?”