mamaplus

Unii angajați ai instituțiilor de învățământ vor primi salarii mai mari începând cu luna mai

-
//
19.05.2022

Începând cu luna mai, salariul minim al angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ, aflate la autogestiune, va fi majorat de la 2000 la 3500 lei. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern.

De asemenea, a fost extinsă lista beneficiarilor de spor lunar pentru deținerea titlurilor științifice sau științifico-didactice. De susținere financiară din partea statului vor beneficia cercetătorii științifici, personalul de conducere care activează în organizații din domeniile cercetării și inovării, precum și personalul de conducere din învățământul superior.

De asemenea, prin decizia de astăzi a Executivului a fost aprobată majorarea cu 7 poziții a clasei de salarizare pentru personalul de conducere (director și director adjunct) din cadrul instituțiilor publice de învățământ profesional tehnic; majorarea de la 200 de lei la 250 de lei a sporului pentru titlurile onorifice „Artist al Poporului” și „Maestru în Artă”; de la 100 la 150 de lei - pentru titlurile „Emerit”, „Om Emerit”, „Maestru al Literaturii” și „Meşter - Faur”; de la 100 de lei la 150 de lei - pentru titlurile „Maestru Emerit al Sportului” și „Maestru Internaţional”; de la 30 lei la 100 lei -  pentru titlul „Maestru al sportului” 

Costul anual estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 82,5 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul de stat..

Majorările salariale reprezintă un angajament al Guvernului, asumat în Programul de guvernare. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării.