mamaplus

UNICEF: 400 de copii mor sau sunt răniți zilnic în războiul din Israel

-
//
25.10.2023

UNICEF a anunțat moartea a peste 2.300 de copii în Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului. Alți peste 5.300 de copii se numără printre răniții din conflictul arabo-israelian, scrie adevarul.ro.

mamaplus

Cel puțin 2.300 de copii au fost uciși și peste 5.300 au fost răniți în Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului, s-a precizat într-o declarație a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

În ultimele 18 zile, Fâșia Gaza a fost martorul unui bilanț devastator pentru copiii săi, cu 2.360 de morți raportați și 5.364 de răniți în atacurile în curs”, se arată în comunicat.

Declarația clarifică faptul că peste 400 de copii sunt uciși sau răniți în fiecare zi. „Această perioadă de 18 zile reprezintă cea mai mortală escaladare a luptei din Fâșia Gaza și Israel la care a asistat ONU din 2006”, se arată în declarație.

Anterior, Reprezentantul Special al ONU pentru Reconcilierea Orientului Mijlociu Lynne Hastings a raportat, la o dezbatere deschisă a Consiliului de Securitate, că numărul palestinienilor care au murit în Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu este mai mult decât dublu decât numărul total de decese în timpul operațiunii Protective Edge în 2014.

Ministerul Sănătății din enclava palestiniană a raportat că numărul palestinienilor uciși în urma atacurilor israeliene din Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu a depășit 5 mii, iar peste 15 mii de persoane au fost rănite. . Numai în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății, 436 de palestinieni, inclusiv 182 de copii, au fost uciși în urma bombardamentelor israeliene. Numărul persoanelor dispărute care s-ar putea afla sub dărâmăturile clădirilor distruse în timpul bombardamentului este de 1.500, inclusiv 830 de minori.