mamaplus

În unele blocuri din capitală vor fi instalate platforme modulare pentru colectarea deșeurilor

-
//
19.08.2022

În preajma unor blocuri din capitală au demarat lucrările de amenajare a 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere. Platformele sunt de trei tipuri – cu două, trei sau patru containere. Beneficiari ai acestor platforme vor fi locatari din aproximativ 62 de blocuri de locuințe din toate sectoarele capitalei.

Platformele pentru gunoi vor fi confecționate din metal, acoperite pe partea exterioară cu panouri compozite etalbond. Pe partea de sus a carcasei va fi inscripționat „deșeuri reciclabile” și „deșeuri biodegradabile”.

Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de nivelare a terenului cu buldozer și compactarea acestuia cu maiul mecanic, așternerea unui strat de fundație sau reprofilare din piatră spartă pentru drumuri, instalarea pavajului pentru trotuare și a bordurilor prefabricate din beton, instalarea construcției de tip închis modulară pentru amplasarea containerelor.

Menționăm că agentul economic responsabil de lucrări a fost selectat în urma procedurilor de licitație conform legislației în vigoare. 

Suma investită în procurarea și instalarea acestor platforme este de peste 4,3 milioane de lei.

Platformele modulare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost montate și pe parcursul anului 2021 fiind instalate 55 de platforme pentru 58 de blocuri de locuințe la care au fost sudate capacele de la tuburile camerelor de gunoi după construcția platformelor. 

De asemenea, în anul 2020 au fost amenajate 55 de platforme modulare pentru 62 de blocuri de locuințe.