mamaplus

Unde există cel mai mare risc de infecție cu coronavirus în supermarket

-
//
13.04.2020

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au dezvăluit unde este cel mai mare risc de infecție cu noul coronavirus atunci când mergem la cumpărături în supermarket.

Aceștia reamintesc că cea mai sigură metodă de a ne feri de infecția cu COVID-19 este statul acasă, însă dacă suntem nevoiți să mergem la cumpărături trebuie să fim foarte atenți și să ne luăm câteva măsuri de precauție pentru a evita contractarea virusului.

Astfel, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Harvard, publicat în The New England Journal of Medicine, durata de viață a coronavirusului pe suprafețe poate ajunge la trei zile, în special pe plastic și oțel. Așadar, cel mai mare risc de infecție îl reprezintă cărucioarele pentru cumpărături.

Pentru a evita infecția cu COVID-19 atunci când mergem la supermarket, specialiștii recomandă să nu punem cumpărăturile direct în cos și să dezinfectăm mânerele acestora. De asemenea, odată ce ajungem acasă cu produsele cumpărate este important să le dezinfectăm.

Specialiștii recomandă să folosim mănuși de unică folosință când mergem la cumpărături sau pentru a renunța la coșuri, putem folosi plase reutilizabile ca să depozităm cumpărăturile.

De asemenea, este recomandat să ne facem un plan de cumpărături, pentru a nu petrece prea mult timp în supermarket sau pentru a nu fi nevoiți să mergem de prea multe ori să procurăm ceva.