mamaplus

Un virusolog susține că s-a infectat cu noul coronavirus prin intermediul ochilor

-
//
15.05.2020

Dr. Joseph Fair, care scrie comentarii pentru NBC, a declarat, pentru Today Show, că s-a infectat cu coronavirus într-un avion aglomerat.

Bărbatul de 42 de ani a început să se simtă rău, având simptome de coronavirus, la trei zile după ce a zburat spre New Orleans, transmite The Independent.

Înghesuiți în avion „ca sardinele

De pe patul de spital, Dr. Fair a declarat că s-a protejat în timpul zborului, dar în afara ochilor.

„Am avut mască, mănuși, m-am șters… dar nu am avut nimic la ochi”, a spus acesta. „Desigur, doar nu pot ochelari de protecție în avion!”

Dr. Fair a adăugat că asistentele poartă viziere sau ochelari atunci când tratează pacienții de coronavirus, pentru a minimiza riscul infectării cu COVID-19.

Acesta a declarat că au zburat cu avionul „ca sardinele” și a concluzionat că s-a infectat cu coronavirus prin intermediul ochilor.

„Nu gura este poarta de intrare în corp!” - Descoperire incredibilă a medicilor olandezi

Coronavirusul utilizează probabil două tipuri de celule specifice din interiorul nasului pentru a intra în corpul uman, au declarat joi cercetătorii olandezi de la Groningen University Medical Center (UMCG), împreună cu colegii lor britanici și francezi.

Medicii olandezi au descoperit că celulele mucusului și cilii celulari din nas conțin o mare parte din ARN-ul mesager pe care virusul îl folosește pentru a se răspândi rapid în organism. Celulele epiteliale din ochii, plămânii și intestinele noastre conțin, de asemenea, o mare parte din acest ARN.

Materialul ereditar stimulează producerea de proteine ​​specifice pe care le folosește coronavirusul pentru a ataca celulele umane.

„Este pentru prima dată când aceste celule specifice din nas sunt asociate cu virusul care provoacă COVID-19”, a explicat biologul Martijn Nawijn și specialistul pulmonar Maarten van den Berge.

„Amplasarea lor pe suprafața interiorului nasului le face foarte accesibile virusului”, adaugă ei. Cercetătorii și-au publicat rezultatele în revista științifică „Nature Medicine”.

Ei speră că aceste noi cunoștințe pot fi utilizate pentru a dezvolta tratamente care pot reduce transmiterea virusului, potrivit Rador.