mamaplus

Un taximetrist, condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de copii

-
//
12.12.2023

Un taximetrist a fost condamnat la 15 ani închisoare, pentru trafic de copii, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Mai exact, procurorii PCCOCS l-au trimis pe acesta pe banca acuzaților pentru serviciile de transportare, în Chișinău, a patru adolescente care prestau servicii sexuale, sub patronajul ilegal al fiului său, în perioada septembrie-decembrie 2021.

mamaplus

„În aprilie 2022, procurorii anunțaseră și despre condamnarea fiului care atunci avea vârsta de 21 de ani la 12 ani închisoare. Spre deosebire de tată, fiul și-a recunoscut vinovăția pentru organizarea prestării serviciilor sexuale de către cinci adolescente cu vârste între 16 și 17 ani originare din sau domiciliate în Chișinău, Căușeni, Ștefan-Vodă și Ungheni”, se arată în nota informativă, potrivit realitatea.md.

Acuzatorii spun că majoritatea adolescentelor făceau parte din familii incomplete, cu nevoi financiare, fără supraveghere părintească (o adolescentă locuia anterior într-un Centru de Plasament), iar una din ele a și fost exmatriculată din școală, din cauza absențelor nemotivate.

„Din serviciile sexuale prestate clienților acestora le revenea 50% din venit, iar din această sumă, acestea îi achitau taximetristului inculpat și 100 lei per călătorie”, precizează PCCOCS.