Un tânăr de 19 ani a fost la un pas de moarte. Medicii moldoveni i-au salvat viața

Un tânăr de 19 ani a fost la un pas de moarte. Medicii moldoveni i-au salvat viața

-
//
08.06.2017

Un tânăr cu insuficiență respiratorie acută a supraviețuit datorită profesionalismului medicilor și condițiilor moderne de tratament de la Spitalul Clinic Republican. Alexei Boboc în vârstă de 19 ani suferă de o boală rară, care a favorizat declanșarea unei  pneumonii comunitare masive.

Un tânăr de 19 ani a fost la un pas de moarte. Medicii moldoveni i-au salvat viața

Băiatul a fost internat la Spitalul Clinic Republican în data de nouă mai, într-o stare extrem de gravă.  Pentru viața pacientului au luptat mai multe echipe de medici din cadrul instituției medicale.

„În procesul de investigație, tratament și supraveghere au fost implicați toți specialiștii spitalului. Am fost speriați la început, pentru că în orice moment starea băiatului risca să se agraveze. Suntem fericiți că am reușit să reanimăm copilul și să-l punem pe picioare”, a povestit Corina Gutium, șefa Secției Reanimare, transplant neuro-hepatobiliochirurgie a Spitalului Clinic Republican.

Cazul a ajuns în atenția ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, care a monitorizat starea lui de sănătate și l-a vizitat în ultima zi de internare în spital.  

“Datorită eforturilor echipelor de medici şi echipamentelor medicale performante de la Spitalul Clinic Republican am reușit să depăşim o situaţie cu adevărat critică. Mă bucur mult că Alexei Boboc se simte  bine și este binedispus acum. Deoarece are o boală foarte rară și abia și-a revenit după tratament, am solicitat o ambulanță, cu o echipă de felceri, pentru a fi transportat la domiciliu”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Alexei Boboc suferă de Miodistrofia Duchenne. În prezent, la evidența medicilor se află 40 de copii cu acest diagnostic. În ultimii 25 de ani, maladia a fost depistată în 240 de familii. 

Sursa: Mamaplus.MD