mamaplus

Un șarpe mort a fost descoperit în mâncarea oferită elevilor la o școală

-
//
30.05.2023

Cel puţin 110 elevi din statul indian Bihar, aflat în estul ţării, au fost transportaţi la spital după ce au fost serviţi cu mâncare de pe un platou în care se afla un şarpe mort.

 

mamaplus

Cadavrul reptilei a fost văzut pe un platou care fusese folosit pentru a servi masa de prânz elevilor de la o şcoală de stat din districtul Araria, transmite digi24.ro.

Elevii au fost transportaţi de urgenţă la un spital local după ce unii au început să vomite şi au declarat că nu se simt bine. S-a relatat că unii dintre elevi şi-au pierdut cunoştinţa.

Potrivit magistratul districtual Inayat Khan, un şarpe de circa 20 de centimetri a fost descoperit în mâncarea oferită la şcoală.

„Până atunci, mâncarea fusese distribuită unui număr de 18 elevi, în timp ce alţi 98 se aflau la coadă”, a declarat ea pentru The Telegraph.

Toţi elevii internaţi au fost externaţi până duminică dimineaţa.

Mâncarea a fost pregătită de o organizaţie non-profit care fusese angajată să furnizeze prânzul la mai multe şcoli de stat.

„O echipă de oficiali a inspectat bucătăria centralizată administrată de CNDI (n.r. organizaţia non-profit) şi procesul de gătit urmat acolo. Se vor lua măsuri împotriva acesteia dacă se va constata vreo abatere în raport. Şarpele mort a fost trimis la un laborator de medicină legală pentru a-i fi stabilită specia şi dacă era otrăvitor”, a precizat magistratul districtual.

Autorităţile au iniţiat o anchetă şi vor lua „măsuri stricte” împotriva celor găsiţi vinovaţi.

Nu este prima dată însă când elevii din şcolile indiene ajung la spital după ce au consumat alimente alterate sau de proastă calitate servite la masa oferită de către şcoală.

Vinerea trecută, cel puţin 35 de elevi din statul Bengalul de Vest s-au simţit rău după ce au consumat un prânz în care a fost găsită o şopârlă.

Elevii au fost transportaţi la un spital local după ce au acuzat dureri de stomac severe şi vărsături.

Ulterior, o şopârlă moartă a fost descoperită plutind într-unul dintre recipientele folosite pentru a depozita şi servi masa.