mamaplus

Un Revelion plin de bucurie: Câți bebeluși au venit pe lume la Bălți

-
//
03.01.2024

Patru băieței și două fetițe au văzut lumina zilei în primele ore ale anului 2024. Toți cei șase copii sunt sănătoși și se simt bine alături de mămicile lor.

mamaplus

Echipa medicală de la Centrul Perinatal Bălți a lucrat în condiții optime pentru a asigura atât mamelor, cât și bebelușilor cea mai bună îngrijire posibilă, transmite tvn.md.

Irina Basaraba, medic-șef, Secția obstetrică: „A început foarte bine, în centrul prenatal din Bălți, pe data de 1 s-au născut șase bebeluși, dintre care patru băieți și două fete. Un bebeluș s-a născut pe cale abdominală, prin operație cezariană. Pe data de 30, în centrul nostru s-au născut tripleți, doi băieței și o fetiță, fiecare cu greutatea de 1,600 kg. Și mama, și bebelușii sunt bine”.

Victorița a venit pe lume la puțin timp după miezul nopții. Fetița are acasă patru frați mai mari, care o așteaptă cu nerăbdare, și va purta numele tatălui său.

Adelina Conevschii, mama: „Patru băieței am acasă, a cincea este fetiță. Foarte mult am așteptat-o. Foarte fericită, nu ne-am așteptat la așa cadou frumos, pe data de 1. Numai ne-am așezat cu părinții la masă și deodată am chemat și ambulanța”.

Părinții sunt copleșiți de fericire și siguri că ziua în care au adus pe lume bebelușii le va purta noroc pentru toată viața.

Aurelia Macovei, mamă: „Foarte mult am așteptat-o, a venit ușor, repede. Mai am un băiețel de trei anișori”.

Anastasia Macovei, mamă: „Eu nu mă așteptam pe data de 1, speram că se va naște un pic mai degrabă, dar a fost o surpriză și una foarte frumoasă”.

Și la o maternitate privată din oraș, la ora 00:28, pe 1 ianuarie, s-a născut o fetiță perfect sănătoasă.