mamaplus

Un nou-născut a murit după ce medicii i-au dat gaz ilariant în loc de oxigen

-
//
13.07.2021

La doar o oră după ce s-a născut, un bebeluş a murit după ce medicii au folosit echipamentul greşit, într-o cursă frenetică pentru a îl ajuta să respire. Se pare că medicii au i-au dat copilului gaz ilariant în loc de oxigen.

În urma unei anchete, s-a constatat că prezența gazului ilariant a fost o „eroare de instalare” şi a trecut neobservată timp de peste un an. Eroarea a ieşit la iveală abia când un medic a văzut similitudinile dintre incidentul fatal şi decesul unui băiat din India dintr-o cauză asemănătoare.

După naştere, băiatul a fost plasat într-o zonă de resuscitare, deoarece medicii au observat că o parte din cordonul ombilical i se înfășura în jurul gâtului și nu respira așa cum ar trebui.

Într-o încercare disperată de a îl menține în viață, medicii i-au pus o mască pe față, care era conectată la pompă etichetată ca fiind cu oxigen.

La scurt timp după aceea, a fost pronunțat decesul nou-născutului, chiar dacă medicii au încercat să îl salveze prin CPR şi injecții cu adrenalină.

La câteva săptămâni înainte de acest incident, un alt bebeluş a suferit leziuni permanente pe creier, după ce în acelaşi bloc operator i s-a administrat gaz ilariant.