mamaplus

Un nou-născut a fost găsit plin de vânătăi de mama sa, după ce a fost lăsat în grija asistentei medicale

-
//
10.09.2021

O asistentă medicală este acuzată că a lovit un nou-născut. Părinții bebeluşului povestesc că şi-au găsit fiul cu vânătăi după ce copilul rămăsese în grija asistentei. Oamenii au anunțat Poliția şi cer să se facă dreptate. Totul ar fi avut loc în urmă cu două luni, pe Seția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Oravița din județul Caraș-Severin, România. Mama nou-născutului povesteşte că fiul ei avea vânătăi pe bărbie după ce a stat în salon cu asistenta medicală.

"Era fără niciun fel de vânătaie, nu avea nimic. Văzusem copilul când intrase respectiva în tură și nu avea nimic. Și în următoarea tură am fost cu ea la copil și era vânat. Avem poze de la naștere, era perfect sănătos, pentru ca mai apoi să descoperim că are vânătăi.", povestește mama bebelușului.

Părinții au anunțat conducerea spitalului de cele întâmplate şi au depus o plângere la Poliție. Un medic legist a confirmat că este vorba despre urme de violență. Mai mult, asistenta a fost acuzată şi în trecut că nu are un comportament adecvat față de cei mici, spun angajații din unitatea medicală.

"A mai avut unele abateri. Avea față de pacienți și de aparținători, fiind mai temperamentală, poate o atitudine mai necorespunzătoare.", admite șeful secției Pediatrie, Dr. Felician Fara.

În schimb, directorul medical al spitalului îi ia apărarea asistentei şi susține că semnele de pe fața copilului ar fi putut apărea în urma naşterii.

"Sunt niște echimoze care pot să apară în momentul extracției copilului. Că sunt anumite poziții ale mâinii, ca să nu-i presezi pachetul vascular.", spune directorul Nicolae Rambu.

Oamenii legii au deschis un dosar pentru purtare abuzivă şi continuă cercetările în acest caz.