mamaplus

Un motan și-a dat viața pentru a salva doi copii mici de la moarte

-
//
16.02.2021

Motanul unei familii din Queensland, Australia, a fost supranumit un adevărat erou după ce a murit luptându-se cu un șarpe veninos pentru a proteja copiii mici. Motanul pe nume Arthur se afla împreună cu cei doi copii ai familiei și se juca în curtea din spate, când șarpele maro veninos a ajuns în preajma celor mici, relatează  The Independent

Potrivit unei postări pe Facebook a agenției australiene Animal Emergency Service, motanul curajos a sărit imediat la luptă și a ucis șarpele.

Veninul șarpelui care l-a mușcat pe Arthur este al doilea cel mai toxic venin din lume. Șarpele este cunoscut pentru agilitatea, agresivitatea și temperament său violent, potrivit Australian Geographic. Mușcătura sa poate provoca paralizie progresivă și oprește coagularea sângelui, ceea ce duce la prăbușirea victimei în câteva momente ale mușcăturii.

Familia a dus motanul la medicul veterinar, însă starea acestuia era prea gravă pentru a fi salvat.

„Familia lui Athur este devastată, își amintește cu drag și sunt recunoscători pentru totdeauna că a salvat viața copiilor. Arthur ne-a vizitat și înainte de accident și era foarte iubit de echipa noastră”, a mai transmis serviciul de îngrijire veterinară de urgență.

Acțiunea curajoasă a lui Arthur a fost considerată eroică de utilizatorii din social media și a generat mii de mesaje de apreciere pentru micuțul animal domestic.