mamaplus

Un moldovean a ucis o fetiță refugiată din Ucraina în Germania

-
//
10.07.2024

Moldoveanul reținut de autoritățile cehe în Praga, suspectat de autoritățile germane în cazul uciderii Victoriei, o fetiță ucraineană de 9 ani refugiată cu mama ei, s-a dovedit a fi originar din raionul Edineț.

mamaplus

Potrivit surselor, este vorba despre Andrei Pasecinic, în vârstă de 37 de ani. Pasecinic ar fi fost amantul mamei micuței și va fi extrădat miercuri, 9 iulie, în Germania, unde va fi judecat, transmite pulsmedia.md.

Potrivit presei germane, după crimă, cetățeanul R.Moldova a fugit cu un Peugeot argintiu în Cehia, la Mlada Boleslav, apoi a fost reținut la Praga, pe 14 iunie. În dimineața zilei 3 iunie, Valeria a plecat la școală, dar nu a mai ajuns acolo.

O amplă operațiune de căutare în care au fost implicați peste 400 de polițiști din landurile Saxonia și Saxonia-Anhalt, precum și alte servicii de urgență, inclusiv pompieri și scafandri, a fost lansată. Locuitorii din Döbeln, un oraș cu o populație de aproximativ 24.000 de locuitori, au organizat grupuri de căutare în grădini, subsoluri și garaje. În timpul perchezițiilor, poliția a audiat sute de oameni. Pe 6 iunie, s-a extins căutarea.

Întrucât fata și mama ei erau din Ucraina, iar tatăl ei este încă acolo, pe front, anchetatorii i-au contactat pe polițiștii din Ucraina, Polonia și Cehia.

Tatăl Valeriei a publicat un mesaj video pe 9 iunie: „Facem apel la cei implicați în dispariția ei. Găsiți curajul să-l aduceți înapoi pe copilul nostru iubit. Sper cu adevărat că îmi pot îmbrățișa fiica în curând”. Din păcate, pe 11 iunie, cadavrul fetei a fost găsit într-o pădure, aproape de locul unde o femeie a susținut că a auzit un țipăt în ziua în care copilul a dispărut.

Valeria a fugit în Germania cu mama ei, din cauza războiului din Ucraina în 2022 și a frecventat școala primară în Döbeln. A fost înmormântată în Pavlohrad, estul Ucrainei.