mamaplus

Un medic avertizează: „Nu mai purtați mănuși medicale în public! Sunt un DEZASTRU igienic”

-
//
17.04.2020

Imediat după debutul teribilei pandemii de coronavirus, mai mulți experți au pus la îndoială eficiența mănușilor și măștilor de protecție. Medicul german Marc Hanefeld atrage atenția asupra unui „dezastru igienic”, referindu-se la mănușile de unică folosință care, în loc să ne protejeze de coronavirus, favorizează înmulțirea bacteriilor.

Hanefeld a declarat că mănușile pot crește riscul infecțiilor deoarece materialul poros ajută agenții patogeni să ajungă pe așa zisa suprafață de protecție. Pielea transpiră sub mănuși și climatul cald și umed este ideal pentru virusuri și bacterii, într-o gamă foarte largă!

Avertismentul dur al medicului i-ar determina chiar și pe cei mai sceptici să pună la îndoială eficiența mănușilor de protecție: „Nu mai purtați mănuși medicale în public! Reprezintă un dezastru igienic la scară uriașă! Sub mănuși, bacteriile se adună fericite în spațiul cald și umed. După ce scoateți mănușile, fără dezinfectare, aveți un canal de scurgere pe mâini. Felicitări!”

De asemenea, aruncarea la întâmplare a mănușilor folosite, în public, în căruciorul de cumpărături sau alt loc, reprezintă un act cras de neglijență. Institutul Robert Koch din Germania recomandă ca mănușile să fie aruncate ca și măștile de protecție: într-o pungă sigilată, care ajunge în coșul de gunoi.