mamaplus

Un liceu din Moldova a revenit la lecțiile online, după ce doi profesori au murit răpuși de COVID-19

-
//
27.01.2021

Din cauza pandemiei de coronavirus, tot mai mulți elevi din țară revin la învățământul de la distanță. Zeci de clase din diferite şcoli au intrat deja în carantină după ce a crescut brusc numărul de infectări în rândul profesorilor şi elevilor reveniți din vacanță. Situația e alarmantă mai ales la Liceului Teoretic Petru Rareş din Soroca, unde au murit doi profesori infectați. Acest liceu e singurul din Republica Moldova, care a revenit complet la predarea studiilor online.

Liceul Teoretic Petru Rareş din Soroca a fost prima instituție de învățământ care a anunțat o nouă creştere a numărului de infectări cu virusul de tip nou. Cazurile de îmbolnăvire au fost depistate la mai puțin de două săptămâni de la revenirea elevilor în bănci.

S-au îmbolnăvit mai mulți profesori din liceu, aşa că toți elevii au trecut din nou la orele online.

„Am considerat că este uman să fim cu gândul la sănătatea cadrelor noastre. Au fost anunțați părinții, a fost un consens în privința aceasta. În perioada indicată au fost efectuate o serie de acțiuni de igienizare şi dezinfectare a spațiilor.", a declarat Angela Musenco, şefa direcției de învățământ din orașul Soroca.

Autoritățile au sistat activitatea liceului inclusiv pentru că doi profesori de la această instituție au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.