mamaplus

Un liceu din Cahul, în carantină: Elevii s-au infectat cu un virus

-
//
23.10.2024

Autoritățile au pus in carantină Liceul Teoretic „Dmitrie Cantemir” din Cahul. Activitatea a fost sistată pentru o săptămână după ce mai mulți elevi s-ar fi infectat cu un virus.

mamaplus

Autoritățile de la centrul de sănătate din Cahul susțin că la medic au ajuns șapte elevi, transmite tvrmoldova.md.

„În total au fost șapte. Unul din secția de internare a plecat din start. Din cei șase copii care s-a propus internarea, doi au fost cu intoleranță alimentară și au fost trimiși pentru tratament la medicul de familie. Unul cu gastrită, tot la medicul de familie. Din aceștia șase au rămas trei. Toți trei au fost internați în secția boli infecțioase cu gastroenterită. Probele au fost prelevate la doi. Al treilea s-a aflat sub supraveghere și a doua zi a fost externat. Nu avea diaree și nici vomă, starea lui era normală”, a declarat reprezentantul Centrului de Sănătate Cahul, Nicolae Gaisan.

Reprezentanții Centrului de Sănătate Cahul au fost anunțați despre sistarea activității la liceul „Dmitrie Cantemir” Cahul, decizie luată de conducerea școlii. Autoritățile nu au stabilit deocamdată ce virus a provocat boala elevilor deoarece nu sunt gata rezultatele testelor de laborator.