mamaplus

Un grup de părinți din Moldova au creat o petiție online pentru a cere interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”

-
//
09.11.2022

În Republica Moldova a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din Republica Moldova, scrie newsmaker.md.

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora.

Totuși, campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării, a declarat pentru TV8, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Viorica Pistrui. Potrivit acesteia, Ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.

Un grup de părinți din Republica Moldova au creat o petiție online pentru a cere interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”.

„Noi, părinții suntem extrem de îngrijorați de informațiile despre lansarea campaniei „Copiii LGBT în școala ta”. Considerăm inadmisibilă înnobilarea principiilor promovate de așa-numita comunitate LGBT, al căror scop final este molestarea minorilor și, ca urmare, normalizarea relațiilor netradiționale în societate”, se arată în petiție.

Totodată, părinții au relatat că își exprimă dezacordul față de promovarea valorilor netradiționale care sunt contrare familiei și fundamentele sociale ale unei societăți civilizate, precum și canoanele ortodoxe.

„Ținând cont de posibila amploare a campaniei de desfășurare, finanțată activ din exterior, ne exprimăm dezacordul care promovează valori netradiționale care sunt contrare familiei și fundamentele sociale ale unei societăți civilizate, precum și canoanele ortodoxe. În același timp, vă informăm că orice influență asupra copilului în scopul de a convinge sau constrânge să frecventeze astfel de lecții din partea personalului liceului sau a terților va fi privită de noi, părinții, ca o amenințare directă la adresa sănătatea psihologică și va atrage un apel la autoritățile competente.

Facem apel la administrația tuturor instituțiilor de învățământ să nu ia parte la campanii dubioase împotriva dezvoltării normale a copiilor noștri. La rândul nostru, informăm despre un boicot deschis al tuturor inițiativelor legate de propaganda LGBT în școli și, dacă va fi necesar, vom întocmi un apel colectiv către structurile superioare din societate”, menționează autorul petiției.

Surse: stiridinmoldova.md, telegraph.md