mamaplus

Un elev a fost bătut în cap cu ghiozdanele și cărțile până a leșinat

-
//
09.12.2021

Un elev susține că a fost lovit de mai mulți colegi până a leşinat. Totul s-a întâmplat într-o pauză, după plecarea învățătoarei din clasă. Copilul a fost internat pentru investigații, iar părinții sunt decişi acum să depună plângere la poliție şi la Inspectoratul Şcolar. Incidentul s-a petrecut la o școală din județul Buzău, România.

Mai întâi, victima şi un alt copil s-ar fi îmbrâncit chiar în faţa învățătoarei. Aceasta a calmat spiritele pe moment, considerând că totul a fost doar o joacă. Scandalul s-a reaprins după ieşirea dascălului din clasă, băiatul fiind lovit de mai mulți colegi cu cărțile şi ghiozdanele în cap până a leşinat. Copilul le-a povestit părinţilor prin ce a trecut iar aceştia l-au dus imediat la spital.  

”El şi cu alt coleg s-au certat, s-au îmbrâncit, adversarul lui a plecat acasă imediat iar ceilalți colegi au sărit cu cărțile şi ghiozdanele în capul lui. El a zis că a leşinat, că nu mai cunoştea pe nimeni iar când s-a trezit a intrat sub catedră, speriat, pentru că nu cunoştea pe nimeni. Mi-a povestit totul, acasă, după ce şi-a revenit, dar mi-au confirmat şi alte mămici”, spune Ionelia G., mama băiatului bătut.  

Copilul a fost internat şi supus peste noapte mai multor investigații la secția de pediatrie.

”Când a sosit la noi, era conştient, orientat temporo-spațial, ne-a povestit tot episodul care s-a întâmplat la şcoală. Se pare că a suferit un episod scurt de pierdere a cunoştinței. A fost internat pentru investigaţii şi supraveghere iar pe parcursul internării nu a pus niciun fel de problemă. Este investigat şi la neuropsihiatrie”, declară George Munteanu, medic pediatru. 

De cealaltă parte, directorul şcolii susține că elevul nu a leşinat, ci doar a fost îmbrâncit în timp ce clasa repeta dansurile pentru serbarea de sfârşit de an.   

”Pe parcursul zilei de miercuri, în timp ce doamna învățătoare xeroxa o fişă de lucru, un elev a venit şi ne-a spus că se ceartă copiii în clasă. Copiii erau gălăgioşi şi au fost trimişi în bănci. Azi am aflat că a fost internat la spital. Mămica susține că băiatul a leşinat, dar nu a fost vorba de un leşin. Copiii au repetat pentru festivitatea de Crăciun, a fost o horă şi s-au îmbrâncit. Practic, nu a fost vorba de un leşin. Doamna învățătoare a intrat după incident şi nu era nimic grav”, Ionuț Alexandru, directorul şcolii din Ziduri.  

Părinții elevului sunt decişi acum să depună plângere atât la Inspectoratul Şcoalar cât şi la Poliție.