mamaplus

Un copil s-a înecat în bazin, după ce instructoarea l-a uitat în apă la finalul antrenamentului

-
//
25.07.2022

Un copil de 8 ani s-a înecat în bazin la finalul unui antrenament, după ce a fost uitat acolo de instructoare. L-a observat însă administratorul clubului de înot, care l-a scos urgent din apă. Băiețelul a fost internat o săptămână la ATI până şi-a revenit. Cazul șocant a avut loc la o școală de înot din Brașov, România.

În momentul preluării de către medici, acesta prezenta somnolență, apatie, respirație dificilă, cianoză perioronazală. Instructorul de înot spune că băiatul a vărsat o dată sau de două ori în bazin, dar nu a anunțat familia sau personalul medical. Fratele mai mare susține că, pentru o perioadă scurtă de timp, micuțul a stat sub apă.   

Pe biletul de externare, medicii au precizat problemele avute de copil: pneumonie acută de aspirație prin înec, submersie accidentală în bazin, insuficiență respiratorie acută severă, acidoză metabolică severă, hiperglicemie, dezechilibre hidroelectrolitice hipotrofie ponderală.   

„L-am dus pe copil la bazin, iar, la un moment dat, fratele lui mai mare a sunat-o pe soția mea şi i-a spus că s-a înecat cel mic. Soția mea a luat-o ca pe o glumă, chiar dacă băiețelul se afla la primele antrenamente. Problema este că instructoarea l-a uitat în apă”, a povestit Dan Bichir, tatăl băiețelului.   

Tatăl mai spune că la bazin nu sunt camere de supraveghere şi micuțul a avut noroc că a fost observat de administratorul clubului, care se pregătea cu alți copii, într-un alt bazin. Acesta a sărit în apă şi l-a scos pe băiat.   

„Copilul a fost îmbrăcat de către o altă instructoare, împreună cu fratele ei. Femeia l-a ținut în vestiar timp de 20 de minute. A aşteptat ca toți din jur să plece şi, probabil, ca şi copilul să îşi mai revină. Soția aştepta îngrijorată în exteriorul centrului, copiii ieşeau pe rând, dar Florin nu mai apărea. În momentul în care l-a văzut că iese, instructoarea îl ținea de mână, iar acesta îşi târâia picioarele, mergând încet şi vizibil tulburat”, a mai povestit tatăl băiețelului.   

Medicii au decis transportarea de urgență la spital, unde s-a constatat prezența unei cantităţi mari de apă în plămâni, iar medicii au spus că viața lui este în pericol şi că urmează o perioadă critică. Starea lui a necesitat intubarea la terapie intensivă timp de trei zile, după care a reuşit să respire singur, fără masca de oxigen.   

Administratorul clubului spune că instructoarea era ocupată de strângerea echipamentului şi nu a văzut că minorul a rămas în apă. Instructoarea susține că ar fi sunat la 112, dar la solicitarea administratorului clubului a anulat apelul. Tatăl spune că atitudinea celor de la clubul de înot l-a determinat să facă plângere penală.