mamaplus

Un copil a rămas cu arsuri pe față și gât după ce părinții au încercat să aprindă focul cu benzină

-
//
18.11.2021

Un copil de 7 ani a fost dus de urgență la spital, cu arsuri de gradele 1 și 2 pe față și gât, după ce a fost cuprins de flăcări, în timp ce părinții încercau să aprindă focul în sobă. Nenorocirea s-a petrecut în județul Mureș din România. În casă se aflau și alți copii, însă aceștia sunt în afara oricărui pericol. Patru adulți au suferit și ei arsuri.

Totul s-a petrecut joi dimineață. Pentru a face căldură în casă, părinții au încercat să aprindă focul în sobă și au turnat o cantitate mare de benzină. Din cauza lichidului inflamabil imediat s-a produs o flacără mare care s-a extins imediat și a cuprins hainele băiețelului. Copilul în vârstă de numai 7 ani se află chiar lângă sobă și în doar câteva secunde a luat foc.

În toată învălmășeala, flăcările au cuprins și părinții care au sărit să îl stingă. Vecinii au auzit strigătele de ajutor și au sunat rapid la 112.

Băiețelul de 7 ani a fost dus de urgență la spital, cu arsuri pe față și gât. Medicii l-au preluat de urgență, iar în aceste momente fac tot posibilul să îl stabilizeze. Arsuri au suferit și părinții, însă nu au avut nevoie de spitalizare.

Pentru a evita adevărate tragedii, pompierii trag un semnal de alarmă și spun că este interzis ca focul să fie aprins cu benzină sau motorină.