mamaplus

Un copil plin de vânătăi, găsit noaptea speriat și flămând: ”Vă rog mult, nu mă duceți acasă!”

-
//
05.02.2021

Un băiețel în vârstă de 10 ani a fost căutat ore în șir de o echipă de salvatori. Copilul nu a mai fost văzut de părinți de miercuri, la prânz. Constatând dispariția micuțului, familia a dat alarma joi dimineață, când au și început căutări disperate.

Cazul a avut loc în județul Neamț din România. Cel mic a fost găsit joi seară. Însă bucuria nu a ținut mult. Salvatorii au aflat că băiatul a plecat de acasă de teama tatălui, care l-ar fi bătut. Echipaje de polițiști, pompieri și jandarmi, dar și voluntari au pornit în căutarea băiatului de 10 ani, de care părinții nu mai știau nimic de miercuri. Copilul a fost găsit după lăsarea întunericului ascuns într-un pod.

“Era în grădina bunicului, ascuns într-o magazie cu fân, speriat și înfometat. Prima lui solicitare a fost să nu îl ducem acasă, oriunde l-am duce, să nu îl ducem acasă”, susține un salvator.

Copilul era plin de vânătăi și foarte speriat

Nu mică le-a fost mirarea salvatorilor când au aflat povestea copilului, care susține că tatăl l-a bătut pentru că s-a jucat în curte cu chibrituri și se teme să se întoarcă acasă.

″Într-o zi mă bătea cu mătura peste picioare. A venit mama și s-a băgat între noi și a început să o bată și pe ea”, povestește micuțul.

“Minorul a fost audiat în prezența unui asistent social, ulterior acesta fiind preluat de către lucrători din cadrul DJASPC Neamț. În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, afirmă Dimitrie Mocanu, purtător de cuvînt IPJ Neamț.

Vineri, părinții sunt așteptați la audieri.

mamaplus