mamaplus

Un copil a murit după ce i s-a făcut rău la școală, iar profesorii nu i-au acordat primul ajutor pentru că au crezut că se preface

-
//
24.04.2023

Un copil de cinci ani, din Connecticut, SUA, s-a prăbușit la pământ după ce i s-a făcut rău în timpul unei pauze la școală, însă profesorii nu i-au acordat primul ajutor pentru că au crezut că se preface. Două zile mai târziu, copilul a murit din cauza unei boli rare de inimă, relatează Insider citat de digi24.ro.

mamaplus

La un an de la incident, familia băiețelului de cinci ani a dat în judecată conducerea școlii și orașul West Hartford. Rudele copilului susțin că educatorii ar fi putut să-i salveze viața acestuia dacă interveneau mai repede, scrie sursa citată. În aprilie 2022, Romeo Pierre Louis se juca cu colegii săi de la școala elementară din Connecticut „freeze tag” când brusc s-a prăbușit la pământ. Profesorii de la Academia Internațională Charter Oak au crezut că se preface mort și nu i-au acordat primul ajutor timp de opt minute. Când l-au verificat, și-au dat seama că acesta nu mai respira. O asistentă a încercat să-l resusciteze folosind compresii toracice și un defibrilator, însă fără succes.

Colegii lui Romeo le-ar fi spus educatorilor că acesta nu se simte bine, însă au fost ignorați de cadrele didactice. „Când au observat că Romeo nu se prefăcea mort și avea nevoie de îngrijiri medicale urgențe, era deja prea târziu, iar viața băiatului nu a mai putut fi salvată”, arată date din proces.

Romeo a fost dus de urgență la Spitalul de Copii din Connecticut, însă în „ciuda eforturilor uriașe de a-i salva viața”, copilul a murit două zile mai târziu. Avocatul părinților, Michael L. Chambers Jr. a declarat pentru Washington Post  că moartea micuțului putea fi „evitată”.

„Ca orice părinte care își lasă dimineața copilul la școală, există un nivel de încredere că profesorii pot avea grijă de cei mici. Acum, această încredere a fost în totalitate distrusă”, a mai spus el. Potrivit datelor din proces, profesorii au fost neglijenți în mai multe moduri. Louis a murit din cauza sindromului Brugada, o boală rară care provoacă bătăi neregulate ale inimii. Majoritatea celor care suferă de această boală nu știu că o au, potrivit Mayo Clinic. Chambers susține că părinții băiatului nu știau că micuțul are sindromul Brugada.

„Moartea unui copil este o pierdere devastatoare și de neimaginat, iar gândurile noastre sunt la familia și prietenii lui Romeo Pierre Louis”, a declarat Andrew Morrow, directorul interimar al școlii publice din West Hartford, într-un comunicat. El a adăugat: „Această tragedie a afectat profund comunitatea Charter Oak International Academy”.