mamaplus

Un copil moldovean a murit în Italia după o boală chinuitoare. „Curajul său și dorința de a trăi vor rămâne veșnic în inima noastră”

-
//
13.02.2024

Ionuț Spatari, un adolescent în vârstă de 14 ani, originar din R.Moldova, a decedat în Italia după ce a fost învins de o boală degenerativă teribilă, informează Corriere Adriatico, citat de Rotalianul.

mamaplus

Tragedia s-a petrecut în Camerano, provincia Ancona, unde Ionuț s-a stabilit cu familia sa acum patru ani, căutând alinare și tratament pentru starea sa de sănătate. În această mică localitate, băiatul moldovean a reușit să lase o amprentă profundă în inimile tuturor celor care l-au cunoscut, fiind apreciat pentru zâmbetul său dulce și pentru felul în care a ales să privească viața cu optimism și iubire, chiar și în fața suferinței.

Părinții lui Ionuț, Veronica și Vasili Spatari, originari din Chișinău, și-au dedicat viața îngrijirii fiului lor, încercând să-i ușureze durerile.

Tatăl său, Vasili, care lucrează ca autotransportator, i-a transmis lui Ion pasiunea pentru camioane.

Giulia Ottaviani, profesoara lui Ionuț, a exprimat public un sentiment de pierdere profundă, evidențiind caracterul excepțional al elevului său: „Pierderea lui Ioan este o lovitură dureroasă. Chiar și în fața bolii, a fost un exemplu de pozitivitate și drăgălățenie pentru toți, atât pentru profesori, cât și pentru colegi. A reușit să se integreze și să fie iubit de toți. Curajul său și dorința de a trăi vor rămâne veșnic în mintea și inima noastră”.

Comunitatea din Camerano, în special cea moldovenească, care este cea mai numeroasă din oraș, și-a unit forțele pentru a susține familia lui Ionuț în aceste momente de profundă tristețe.

Ionuț, chiar și la o vârstă atât de fragedă, era considerat un exemplu strălucit de integrare și bunătate.

Funeraliile băiatului au avut loc în dimineața zilei de 12 februarie, în biserica din Camerano, unde o mulțime de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu și pentru a se solidariza cu familia îndurerată și cu întreaga comunitate moldovenească.

Sursa: deschide.md