mamaplus

Un copil din Târgu Mureș a cărui mamă se întoarce din China nu mai e dorit în şcoală de părinții colegilor lui

0
//
10.02.2020

Un copil din Tg. Mureş a cărui mamă se întoarce din China nu mai e dorit în şcoală de părinții colegilor lui. Aceştia au cerut conducerii unității de învățământ să îi trimită acasă şi pe alți elevi, rude cu copilul.

Părinții unor elevi de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China în zilele următoare, de teamă ca femeia să nu fie purtătoare de coronavirus, solicitând ca elevul să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.

Părinții au mai cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele.

De asemenea, petiționarii mai cer luarea unor măsuri şi în cazul altor elevi, care sunt rude cu copilul a cărui mamă urmează să se întoarcă din China şi au cerut izolarea acestora la domiciliu timp de două săptămâni.

Inspectorul general şcolar al județului, Claudiu Bândilă, susține că elevul nu poate fi împiedicat să vină la şcoală, chiar dacă mama lui va fi obligată să se izoleze la domiciliu.

„Autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. Ținem legătura cu Direcția de Sănătate Publică privind acest caz, instituție care, la rândul ei, ia măsurile de monitorizare a mamei şi ține legătura cu familia, pregătită să urmeze protocolul”, a precizat Claudiu Bândilă.

Direcția de Sănătate Publică Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în țară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligația să poarte mască, să stea la distanță şi să ia măsuri stricte de igienă.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariției de simptome se va suna de urgență la 112.

La intrarea în țară, peste câteva zile, mama elevului are obligația să completeze un chestionar care va fi transmis la DSP Mureş.