mamaplus

Un copil din Comrat traversa strada pe trotinetă și a fost cât pe ce să ajungă pe capota unei mașini

-
//
10.06.2022

Trotinetele electrice devin o problemă a străzilor orașelor din Moldova. Zilnic, pe străzi și în parcuri pot fi observate incidente generate de persoanele ce se deplasează cu astfel de utilaje. În orașul Comrat, un copil a traversat strada pe trotinetă, fiind la un pas de a ajunge pa capota mașinii. Momentul a fost surprins de un șofer care a publicat imaginile pe rețelele sociale.

Deși trotinetele electrice în sine ar putea fi o soluție de mobilitate urbană foarte bună, modul în care unii le ghidează pune în primul rând viețile lor, dar și a celor din jur în pericol. Am încercat să aflăm cum sunt sancționați cei de pe trotinete în cazul în care provoacă o situație de accident și am aflat, că de fapt, noțiunea de trotinetă electrică nu este inclusă în regulament și, prin urmare, pentru ei nu sunt la moment prevăzute pedepse și sancțiuni.

Deci, reiese că până MAI va propune modificarea în lege și până când aceste schimbări vor fi adoptate, cei cu trotinetele nu pot fi practice pedepsiți pentru că încalcă regulile de circulație, deoarece pentru ei, ele nu sunt scrise. Ei totuși sunt trași la răspundere numai dacă din cauza lor s-a produs un accident rutier. Atunci când polițiștii însă observă o încălcare în trafic ei pot doar să le ofere unele recomandări care să le asigure siguranța în trafic. În primul rând, oamenii legii le sugerează să fie echipați cu căști, deoarece în cazul căderii de pe trotinete, ei ar putea suferi diverse traumatisme.