mamaplus

Un copil de doi ani a rămas paralizat, după ce a mâncat o felie de măr la grădiniță

-
//
01.12.2021

Un copil de doi ani a fost la un pas de moarte, după ce a mâncat o felie de măr, în pauza de masă, la grădiniță. Micuțul se așezase la masă, alături de ceilalți colegi de grădiniță, pentru a servi câte o gustare. În momentul în care acesta a mâncat o felie de măr, a început calvarul.

Copilul s-a înecat cu bucata de măr oferită de grădiniță, sub formă de gustare, iar de atunci starea sa de sănătate s-a agravat. Cazul a avut loc în Noua Zeelandă.

Una dintre persoanele responsabile de copii i-a sărit în ajutor, însă copilul și-a pierdut cunoștința și a început să i se schimbe culoarea tenului imediat.

Îngrijitoarele au sunat imediat la numărul de urgență, pentru a cere ajutor și pentru a explica ce s-a întâmplat. La fața locului a sosit un echipaj de prim-ajutor. Copilul de doi ani a început să scuipe sânge și a intrat în stop cardio-respirator timp de 30 de minute.

Copilul de doi ani a rămas paralizat

După ce a fost resuscitat și și-a revenit, a fost dus imediat la o unitate spitalicească. Atunci, părinții micuțului au primit o veste cruntă: copilul lor are paralizie cerebrală. De atunci, acesta nu a mai putut să se miște, să vorbească sau să mănânce singur. După ce a avut loc acest incident, mai multe grădinițe din Noua Zeelandă au luat decizia de a revizui meniul pe care îl oferă copiilor. Cei mai mici de vârsta de trei ani nu mai au voie să mănânce alimente tari.

„Asemeni copiilor de vârsta lui, nu avea molarii (folosiți în masticație) dezvoltați. De obicei, molarii secundari apar la copii în jurul vârstei de 2 ani și jumătate. Mama lui a spus că era un copil foarte vesel și iubitor”, a spus Sarah Alexander, medicul care l-a supravegheat în spital.