mamaplus

Un copil de 7 ani, internat în stare gravă, după ce o poartă de fotbal de pe stadion a căzut peste el

-
//
02.04.2024

Un copil de 7 anișori a fost internat în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului după ce peste acesta a căzut o poartă de pe stadion, scrie unimedia.info.

mamaplus

„Către toate autoritățile publice locale, școlile și alte instituții în a căror administrare sunt terenurile sportive, inclusiv de fotbal.Vă rugăm mult să realizați o verificare a siguranței instalării porților de fotbal, pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea copiilor. 

Iarăși un copil în stare gravă de 7 anișori, spitalizat la Institutul Mamei și Copilului, peste care a căzut poarta de pe stadion. Da cât se mai poate?!”, se arată în mesajul scris de Ala Nemerenco pe pagina sa de facebook.

Samir, băiatul strivit de o poartă de fotbal, la Ciocana a fost  înmormântat pe  4 iunie, în satul în care a copilărit.

Băiatul de 15 ani a murit la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el pe un teren sportiv, la Ciocana.

Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. Incidentul a avut loc pe 31 mai. Din imagini se vede cum minorul urcă pe poartă, iar la un moment dat cade.

Primăria Municipiului Chișinău anunță că a deschis o anchetă pe cazul copilului decedat.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a venit cu un comentariu privind tragicul accident în care un băiat de 15 ani a fost ucis de o poartă de fotbal, la Ciocana. „Cu siguranță noi, adulții, nu facem tot ce e posibil pentru a evita accidentele triste – nu verificăm, nu securizăm locurile unde se pot afla copiii, insuficient îi informăm despre regulile de securitate”, susține Bănărescu, într-o postare pe Facebook.