mamaplus

Un copil de 4 ani a fost lovit și zgâriat de un medic pediatru. Mama a chemat poliția

-
//
28.01.2022

Un copil de patru ani a fost agresat de medicul pediatru în timpul unui consult, iar în urma incidentului mama a chemat poliția. Din spusele femeii, micuțul are răni în gură și a fost plesnit peste mânuțe. Scena s-a desfășurat chiar sub ochii ei.

Cazul a avut loc în timpul unui consult la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea.  Mama celui mic a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat. Din spusele femeii se pare că micuțul nu a vrut să coopereze atunci când medicul i-a cerut să deschidă gura pentru a se uita în gâtul lui. Prin urmare, medicul i-a băgat palețica cu forța și i-a provocat zgârieturi care au sângerat. Copilul a devenit și mai agitat, moment în care medicul l-a plesnit peste mâini. Scena s-a desfășurat sub privirile șocate ale mamei. 

“Efectiv l-a agresat fizic în fața mea! Să nu mai spun că l-a rănit cu palețica în gură de l-am găsit cu sânge şi zgârieturi. Este vorba despre doamna doctor pediatru Robescu! Când am întrebat cum este posibil aşa ceva am primit răspuns: “Copilul m-a zgâriat şi de aceea l-am lovit”! Am sunat la poliție fără să mai stau pe gânduri, iar la sosirea echipajului de poliție a mințit vehement spunând că doar i-a dat mâinile jos de pe ale ei şi i-a zis să se potolească pentru că eu nu am cooperat pentru consult şi am lăsat copilul să facă ce vrea”, a scris mama copilului.

În urma incidentului, mama copilului, pe lângă faptul că a chemat poliția,  a depus și o reclamație pe numele medicului. Acum doctorița este anchetată de oamenii legii. 

Femeia a mai afirmat că va sesiza şi Colegiul Medicilor cu privire la comportamentul doctoriței şi va face şi plângere penală împotriva ei.

Reprezentanții IPJ Vâlcea au confirmat că s-a depus o plângere și se fac cercetări. In schimb, la Colegiul Medicilor Vâlcea nu fusese depusă nicio reclamație, până joi.